'Müslümanların ABD’ye, 'senin ne işin var İslam coğrafyasında' demesi lazım'

Irak Meclisi’nin aldığı ABD kararının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, "Emperyalist ve siyonistlerin bu ülkelerden çıkarılması lazım. Çıkması için de önce birliğin sağlanması gerekiyor." dedi.

'Müslümanların ABD’ye, 'senin ne işin var İslam coğrafyasında' demesi lazım'

Rehber TV’de yayınlanan "Rehber Gündem" programında gazeteci Olcay Ersoy’un sorularını yanıtlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, İran ve ABD arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Müslümanların, ABD’ye ‘senin ne işin var İslam coğrafyasında’ sorusunun sorması vaktinin geldiğini söyleyen Yılmaz, "Bugün Müslümanların bir araya gelmemesi için her şeyi yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD’nin İslam coğrafyasındaki amaçlarına değinen Yılmaz, "Amerika’nın temel amacı bölgeye tamamen yerleşmek ve İslam coğrafyası başta olmak üzere; Asya’yı, Afrika’yı rahat bir şekilde sömürmek ve buradaki zenginlikleri çalmak. Çünkü ABD emperyalist ve haydut bir devlettir. Yani kurulurken dahi zülüm, zorbalık, katliamlar üzerine kendi devletini inşa etmiş bir zihniyettir. Bu zihniyetini halen devam ettiriyor. İslam coğrafyasında da kendisi için tehdit ve tehlike olarak gördüğü, emperyalist çıkarlarına zarar verebilecek kim var ise onun için hedeftir." dedi.

"ABD, çıkarlarına zarar veren kim olursa olsun ne onun mezhebine ne dinine ne grubuna ne meşrebine ne de ülkesine bakar." diyen Yılmaz, "Engel oluşturuyorsa o engeli kaldırmak için her türlü hukuksuz yolu, gayrimeşru yolu denemektedir. İstediği şey, kendisine kukla yönetimler oluşturmak. Bugüne kadar Amerika’nın sabıkasına baktığımızda özellikle insansız hava araçlarıyla yapmış olduğu katliamlar binleri bulmuştur. Pakistan’da, Afganistan’da medrese öğrencileri ve diğer sivil yerleşim yerleri aynı zamanda kendisine tehdit olarak gördüğü liderleri, komutanları vurmakta ve öldürmektedir. Bu katliamları 10 bin km uzaktan gelerek yapıyor. ABD, İslam coğrafyasının her tarafına üslerini kurmuş. Bu üsler her türlü ajanlık, istihbarat, fitne-fesat kaynağı olarak çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir, vahdettir"

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu an dünyada 1,5 milyardan fazla Müslüman var. Hepsi bir kova su dökse ABD ve siyonist işgal çetesi yok olacak ama birlik ve beraberlik yok. Hâlbuki İslam’ın en fazla üzerinde durduğu şey; kardeşlik, birlik-beraberlik ve Müslümanların bir olmasıdır. Ama bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir, vahdettir. Müslümanları, ulus devletlere bölmüşler bu da yetmemiş gibi aşiret devletlerine bölmüşler. Böyle olunca da parçalanmalar kaçınılmaz oluyor. Suud ailesini Arabistan’a iktidar yapan İngiltere’ydi ama şu an o görevi ABD devam ettiriyor. Mısır’da darbeci Sisi’nin borçlu olduğu ülkeler belli. Bunlar, kendilerini iktidar yapanlara kendi ülkelerinin her türlü imkânını vermektedirler."

"Bugün Müslümanların bir araya gelmemesi için her şeyi yapıyorlar"

Müslümanlar arasındaki bölünmüşlüğe dikkat çeken Yılmaz, "Bugün ortaya çıkan tabloya geniş çerçevede baktığımızda sadece bir Bağdat saldırısını görmek yetersiz kalır. Bir bütün olarak, İslam coğrafyasının sömürülmesi, Müslümanlar arasındaki tefrikayı ve bölük pörçük oluşunu da ekleyerek baktığımızda tablo netleşir. Kim Müslümanları parçaladı, bu hale getirdi, gücünü kuvvetini elinden aldı? Bizi çekiştiren kim? Çekişme sebeplerine baktığımızda da emperyalist ülkelerin Amerika’nın, Rusya’nın menfaatleri için çekişiyoruz. Onların yapmış olduğu eylemlere, katliamlara seviniyoruz veyahut üzülüyoruz.

Müslümanlar; İslam coğrafyasındaki bütün sorunlarını kendi aralarında diyalogla çözmeli. Konuşarak halledemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur. Bugün bir araya gelmememiz için her şeyi yapıyorlar." diye konuştu.

Bağdat saldırısının Müslümanlar arasındaki birliğe vesile olması temennisinde bulunan Yılmaz, "Müslümanların; Kürt’ün de Türk’ün de Arap’ın da izzet ve şerefi İslam’dır. Müslümanlar İslam’a, Kur’an’a sahip çıkarsa ve Allah’ın emrettiği şekilde bir araya gelirlerse dünyanın süper gücü olacaklar. Dünyaya adalet dağıtan bir mekanizma olacaklar. Emperyalistlerin bütün hortumlarını kesecek, buradaki ellerini ayağını kesecektir. Onun için bir araya gelinmesi lazım. Belki  Bağdat saldırısı buna vesile olur." dedi.

"Müslümanların ABD’ye, 'senin ne işin var İslam coğrafyasında' demesi lazım"

Irak Meclisi’nin aldığı ABD kararını da değerlendiren Yılmaz, "Irak parlamentosu bir karar alarak, ‘bütün yabancı güçler burada çıksın' dediler. Bu iyi bir gelişmedir. Müslümanların artık uyanması lazım. İslam coğrafyasının ABD’ye, ‘senin ne işin var Irak’ta, İslam coğrafyasında. Hangi çıkardan bahsediyorsun?’ sorusunu sorması lazımdır. Evet, emperyalist ve siyonistlerin bu ülkelerden çıkarılması lazım. Çıkması için de önce birliğin sağlanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

İLKHA