Moritanya'da Fransa karşıtı dev gösteri

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta onbinlerce Müslüman bir araya gelerek Fransa'nın İslam düşmanlığını protesto ettiler.

Moritanya'nın Başkent Novakşot'ta, aralarında parlamenterler ve yerel seçilmiş yetkililerin de yer aldığı onbinlerce Moritanyalı Fransa'yı ve Macron'u protesto etmek için bir araya geldi.

Protesto gösetirisinde Fransa bayrağı ve Macron'un resimleri yakıldı. Göstericiler Macron'un İslam düşmanlığına karşılık olarak,  Fransa Büyükelçisi dahil ülkedeki bütün Fransız diplomatların sınır dışı edilmesini hükümetten talep ettiler.

Konuşmacılar, İslamın kutsallarına yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceklerini dile getirirken, Fransa'ya karşı boykot çağrılarında bulunuldu.

Fransız Büyükelçiliğine doğru yürümeyek isteyenleri güvenlik güçleri barikat kurarak engelledi.

Moritanya Yazarlar Derneği, ülkedeki Fransız kültürel faaliyetlerinin acilen durdurulmasını, üyelerinin de Fransızca yazı ve makalelere son vereceğini duyurdu.

Moritanya Kadın Gazeteciler Ağı'da, Cumhurbaşkanı Muhammed Gazvani'ye seslenerek, eğitim ve öğretimde Fransızcanın yerine Arapçanın benimsenmesini talep ettiler.

Habernas