Keşmir'de Hizbul Mücahidin komutanlarından Dr. Saifullah Mir şehid düştü

Hindistan'ın işgali altındaki Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin ve Hint askerleri arasında çıkan çatışmada, Hizbul Mücahidin askeri lideri Dr. Saifullah Mir şehid düştü.

Keşmir'de Hizbul Mücahidin komutanlarından Dr. Saifullah Mir şehid düştü

Hindistan'ın işgal altındaki Keşmir'in Polis Şefi Vijaj Kumar yaptığı açıklamada, polisin başkent Srinagar'ın dış mahallelerinden birinde düzenlediği baskında çıkan çatışmada bağımsızlık yanlısı Hizbul Mücahidin hareketinin askeri kanat sorumlusu Dr. Saifullah Mir Alias Ghazi Haider'in vurulduğunu belirtti.

Bölgede yaşanan çatışmaların ardından Keşmirli Müslümanlar protesto için sokaklara çıktı. İşgalci Hint yönetimi aleyhine sloganlar atan protestocuları dağıtmak için polis plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz ile halka saldırdı.

Keşmir Medya Servisi tarafından yayınlanan raporda, Hindistan askerlerinin devam eden devlet terörü eylemlerinde Ekim ayı içinde biri kadın 23 Keşmirli şehit olduğu belirtildi.

Dr. Saifullah Mir Alias Ghazi Haider Kimdir:

1989 doğumlu olan Şehid Saifullah Mir, Srinagar Ulusal Elektronik ve Bilgi Teknolojisi bölümünden mezun olmuştu. Tıbbi elektronik malzemelerin üzerinde uzmanlık yaptığı için doktor lakabı ile anılıyordu. 2104 yılında Hizbul Mücahidin hareketinin askeri kadrosuna katıldı. Hizbul Mücahidin'in askeri lideri Riyaz Naiko'nun şehadetinin ardından komutanlığa getirilmişti.

Habernas