MİT Başkanı Kalın ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Heniye'ye taziye telefonu

MİT Başkanı İbrahim Kalın ve ve TBMM Başkanı Kurtulmuş', HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'ye, siyonist rejim saldırısında 3 çocuğu ve 4 torununun şehid olması nedeniyle başsağlığı diledi.

MİT Başkanı Kalın ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Heniye'ye taziye telefonu

Kalın görüşmede, Gazze'deki insani durum, siyonist rejimin katliam ve soykırımı, ateşkes görüşmeleri ile esir takası müzakerelerinin de ele alındığı belirtildi.

MİT Başkanı Kalın görüşmede ayrıca Türkiye'nin Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞTA TAZİYE İÇİN ARADI

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Kurtulmuş, siyonist rejim saldırısında 3 çocuğu ve 4 torununun şehit olması nedeniyle Heniye'ye başsağlığı diledi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü.

TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, Heniyye’ye, israil saldırısında üç çocuğu ve üç torununun şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, şehadet haberini almasının ardından Heniyye’nin gösterdiği metin duruşun bütün İslam ümmetine ve insanlığa örnek olduğunu söyledi.

TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, israilin hastaneleri bombalayarak, insanları öldürerek, Gazze halkını açlığa ve susuzluğa terk ederek işlediği bütün insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini belirtti." 

Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’ne dün düzenlediği hava saldırısında HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 çocuğu ve 4 torunu şehit olmuştu.