Mısır ordusu baba ve oğlunu katletti

Mısır ordusu Kuzey Sina'daki 'intikam' saldırısında 6 yaşındaki çocuğu ve babasın katletti.

Mısır ordusu baba ve oğlunu katletti

Mısır'da cuma günü üst üste ikinci hafta hükümet karşıtı protestolar patlak vererken, Mısır ordusu altı yaşındaki bir çocuk ve babasını öldürerek Kuzey Sina'daki eylemlere misilleme yaptı.

Mısır hükümeti son yedi yıldır Sina'da operasyonlar yapıyor.Yerel halk düzenli olarak ortadan kayboluyor, yargısız olarak öldürülüyor, ayrım gözetmeyen kurşunlarla vurulan sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Gazetecilerin ve insan hakları çalışanlarının yarımadaya girmesine izin verilmediği için yaşananlar dünyadan gizlenmeye çalışılıyor.

Bir al-Abed'te çalışan sürgün bir gazeteci, dört militan taşıyan yeşil bir pikapın Bir Al-Abed Toffaha askeri kontrol noktasına yaklaşıp, askerlere ateş açtığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, bu eylemde 15 askerin öldüğünü ve iki askerinde ağır yaralandığını açıkladı. Olay esnasında annesiyle birlikte kontrol noktasından geçen beş yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetti.

Olaydan iki saat sonra ordu şehre "intikam" saldırısı düzenleyerek evlere baskın düzenledi ve insanları tutukladı.

Bir benzin istasyonunda çalışan Süleyman Ebu Dabbous, oğlu ve torunu ile eve dönerken araçları askerler tarafından tarandı. Süleyman'ın  24 yaşındaki oğlu Kerim ve altı yaşındaki torunu yaşamını yitirdi. Süleyman ise İsmailiye Hastanesi'nde ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.

Mısır ordusu bu yargısız infazı kamuoyundan gizlemeye çalıştı. Kuzey Sina yarımadasında bir çiftlikte 15 militanı öldürdüklerini açıklamakla yetindi.

Bu haber yayınlandıktan sonra Mısırlı yetkililer Bir Al-Abed'te haberi yapan gazeteciyi tutukladılar.

Mısır ordusu Bir Al-Abed halkını işbirliğine zorluyor, artan baskılardan dolayı yaklaşık yüzbine yakın insan yerlerini terk etmek zorunda kaldı.

Middleeastmonitor