'En büyük sıkıntımız şuur eksikliğinden kaynaklanıyor'

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde İDEV tarafından düzenlenen seminerde konuşan Yunus Emiroğlu, ümmetin yaşadığı en büyük sıkıntılardan birinin şuur eksikliği olduğunu belirterek, şuurlu hareket etmek gerektiğini vurguladı.

'En büyük sıkıntımız şuur eksikliğinden kaynaklanıyor'

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde "Bilinçli Bir Toplumun İnşası" konulu seminer düzenlendi.

Programda konuşan Eğitimci Yunus Emiroğlu ve Hüseyin İnci, bilinçli bir toplumun önemine dikkat çekti.

Toplumun insanlardan; insanın da ruh ve bedenden oluştuğunu belirten Emiroğlu, insanın tanımakla kainatında tanınabileceğini ifade etti.

Emiroğlu, "İnsanın yaratılışından bugüne kadar kaç milyon yada bin yıllar geçtiğini bilmiyoruz ama bir hakikat var ki henüz insanoğlu kendini bile tam olarak tanıyamamış; her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Daha birkaç yıl önce gen haritası yeni yeni tespit edildi ve ortaya konuldu. Bilinç insan yaptığının farkında olmalıdır. İnsan başıboş bir varlık değildir. Bir amacı ve bir hedefi vardır. Onun için sözlerini ve eylemlerin nereye varacağını hangi amaca hizmet ettiğini bilmesi lazım. İki sonuç var; ya iyiliğe hizmet edecek ya kötülüğe hizmet edecek." dedi.

"Hayatımızı anlamlandırarak yaşamamız lazım"

"İnsanlık olarak, ümmet olarak en büyük sıkıntımız şuur eksikliğinden kaynaklanıyor." diyen Emiroğlu, "Çoğu insan gününü gün etmekten başka bir iş yapmıyor. Etrafımız o kadar kuşatılmış ki birileri bize hangi sıfatı gösterse biz oraya doğru gidiyoruz. Bize ne izletilirse onu izliyoruz. Bize neyi dinletseler onu dinliyoruz. Çoğu zaman bunun farkına bile varamıyoruz. Şuursuzca, bilinçsizce, farkına varamadan, hayatımızda bilmeden yaşamak, Allah muhafaza bir aşamadan sonra sizi sıradan bir varlığa dönüştürecek ve bir bakmışız ki ömür bitmiş. Sermayemiz tükendiğinde geri dönüş yok. Onun için hayatımızı anlamlandırarak yaşamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Toplumun yozlaştığını belirten Emiroğlu, kötü gidişattan dolayı bilinçli insanların endişelenmesi ve ortaya bir irade koyması gerektiğini söyledi.

Ferdiyetçiliğin büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Emiroğlu, "Küresel emperyalist güçlerin istediği de budur. Eğer biz bir olmasak parçalanırız, aile ortamı kalmaz. Bizim şuanda bu ferdiyetçilik tehlikesine karşı teyakkuzda olmamız lazım. Bizi yan yana koyabilecek bir düşünce ortaya koymamız lazım. Emperyalistlerin şer odakları, bu coğrafya üzerinde insanları cemaatlerden, camilerden insanların birlikte hareket etmekten uzaklaştırmaktadır. Böylece daha kolay, bu toplumu yutulabilir bir hale getirmektedirler." diye konuştu.

"Hayatımızın tüm aşamasında ibadet düşüncesi olmalıdır"

Ardından konuşan Hüseyin İnci ise iman ve inançsız bir toplumda bilincin de yer alamayacağını ifade etti.

İnci, "Bilinçli bir toplum her işini ibadet bilinciyle yapar. Bir âlim, bir öğretmen eğitim verirken, bir yönetici insanları idare ederken, bir tüccar ticaret yaparken onu ibadet düşüncesiyle yapmalı. Hayatımızın tüm aşamasında ibadet düşüncesi olmalıdır. Toplumda eğer böyle bir düşünce, böyle bir bilinç varsa o toplumu bilinçli bir toplum diye nitelendirmek mümkündür. Bilinçli bir toplum ölüm gelinceye kadar Allah'a ibadet etmeye devam eder." şeklinde konuştu.

İLKHA