Mescidi Aksa'da 'Büyük Fecir Buluşması' düzenlendi

Kudüs'te Cuma günü sabah namazlarında farklı camilerde gerçekleştirilen ‘Büyük Fecr Buluşması’ bugünde Mescidi Aksa'da yapıldı. Filistin halkının yoğun katılım gösterdiği buluşma, Nakab halkının mücadelesine destek amacıyla "Devrimci Nakab" adıyla düzenlendi.

Mescidi Aksa'da 'Büyük Fecir Buluşması' düzenlendi

Batı Şeria, Kudüs ve 1948'de işgal edilmiş bölgelerdeki gençlik hareketleri tarafından tertip edilen ve Cuma günleri sabah namazlarında düzenlenen Büyük Fecir Buluşmaları devam ediyor.

Mescidi Aksa'da bu sabahı gerçekleştirilen buluşmaya Filistin halkının büyük bir katılım gösterdiği gözlemlendi.

Yapılan bu buluşmalarla Filistin halkıyla Mescid-i Aksa arasındaki manevi bağın daha fazla kuvvetlendirilmesi ve Filistin halkı arasında dayanışmanın artırılması amaçlanıyor.

Bu haftaki ‘Büyük Fecir Buluşmalası’’nın, Nakab ahalisi ve evleri işgalci eşkıyalar tarafından yıkılan Salihiye ailesine destek amacı taşıdığı belirtildi.

İşgalci siyonistler "ağaçlandırma" bahanesiyle, Nakap ahalisini yurtlarından sürgün ederek topraklarını zorla gasp etmeye çalışıyor.

Bu haftaki "Büyük Fecir Buluşması" Nakab halkının hak mücadelesine destek amacı taşıdığından "Devrimci Nakab" başlığıyla düzenlendi.

İşgal altındaki  Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan Filistinlilere ait evleri de gasp etmeye çalışan siyonist eşkıyalar, en son  geçtiğimiz günlerde Salihiye ailesini ve onlara destek veren mahalle sakinlerini esir aldıktan sonra buldozerlerle evlerini yıkmıştı.

Kudüs, Batı Şeria ve 1948'de işgal edilmiş bölgelerden büyük kalabalıkların katılım sağladığı ‘Büyük Fecir Buluşması' için geçtiğimiz hafta gençlik hareketleri tarafından tüm Filistinlilere destek çağrısı yapılmıştı.

Büyük Fecir Buluşmaları ilk olarak geçen yılın başlarında İslam Dünyasından farklı ülkelerden birçok kişinin katılımıyla El-Halil'de bulunan Hz. İbrahim Camii'nde başlatılmış, daha sonra da farklı camilerde gerçekleştirilmişti.