“Taliban'ın Afgan halkını birleştirdiğine herkes tanık oldu”

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Kahhar Belhi, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Afganistan birliğe müsait değil" açıklamasını reddettiklerini belirtterek, “Taliban'ın sınırlı kaynaklarla kısa sürede genel güvenliği sağlayarak merkezi bir hükümet kurduğuna ve Afgan halkını nasıl birleştirdiğine herkes tanık oldu" değerlendirmesinde bulundu.

“Taliban'ın Afgan halkını birleştirdiğine herkes tanık oldu”

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Kahhar Belhi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölünen değil, sadece birleşen milletlerin, işgalcilerin ve büyük imparatorlukların yıkılmasına neden olduğunu belirterek; ülkede çıkarılmak istenen nifakın, işgalcilerin işgallerini sürdürmek için teşvik ettiği 'dışsal bir olgu' olduğunu vurguladı.

Belhi, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği "Afganistan birliğe müsait değil" ifadelerini reddettiklerini söyleyerek, "Afganistan'da ABD işgalini sona erdirmesinin ardından Taliban'ın sınırlı kaynaklarla kısa sürede genel güvenliği sağlayarak merkezi bir hükümet kurduğuna ve Afgan halkını nasıl birleştirdiğine herkes tanık oldu" dedi.

Afgan halkının ortak İslami inançları, vatanları ve tarihi onurlarıyla işgalcileri yenilgiye uğrattığını belirten Belhi, eşit bir ulus olmak için böyle güçlü adımların atılmasının gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da dün düzenlediği basın toplantısında, "Afganistan'ın tek bir hükümet altında birleşebileceğini düşünen varsa el kaldırsın. Burası imparatorluklar için tek bir sebep için mezar oldu. Bu ülke, birliğe müsait değil" açıklamasında bulunmuştu.