"Mescidi Aksa ciddi yıkılma tehlikeleriyle karşı karşıya"

Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda uzman olan Abdullah Maruf, işgal rejiminin sürdürdüğü yasadışı kazı çalışmaları ve bazı restorasyon çalışmalarına engel olması sebebiyle Mescidi Aksa'nın bazı kısımlarının ve duvarlarının ciddi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

"Mescidi Aksa ciddi yıkılma tehlikeleriyle karşı karşıya"

Filistin Enformasyon Merkezi'nin sorularına cevap veren, Maruf,  Mescidi Aksa'nın bazı kısımlarının ve duvarlarının ciddi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, son dönemde Mescidi Aksa'nın bazı duvarlarından taşlar düşmesinin ve çatlamalar görülmesinin bu konudaki tehlikeyi gözler önüne serdiğini belirtti.. 

Maruf geçtiğimiz Ramazan ayında İslami Müze civarında, Mescidi Aksa'nın güneybatı kesimindeki Mağribliler Kapısı civarında taşlar düştüğünün görüldüğünü ancak basın yayın organlarının bu olayın üzerine çok fazla gitmediğini belirtti. 

Maruf, Mescidi Aksa üzerindeki yahudileştirme faaliyetleri karşısında suskun kalınmasının çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini, işgal rejiminin bu konudaki projelerini bir emri vaki haline getirerek kabul ettirmek için sinsi bir çalışma içinde olduğunu da dile getirdi.