'Mescidi Aksa birliğin adresidir'

Kudüs'teki İslami Hareket Aksa'da nöbet tutulmasının işgalcinin planlarını boşa çıkaracağını ve Mescidi Aksa'nın birliğin adresi olduğu açıklamasında bulundu.

'Mescidi Aksa birliğin adresidir'

Kudüs'teki İslami Hareket, Mescidi Aksa'da son yaşanan gelişmelerin buranın davasının Filistin halkını birleştiren dava olduğunu ispat ettiğini, buranın bu halkın inancını, medeniyetini, tarihini temsil ettiğini, Filistin'deki varlığının sembolü olduğunu ifade etti. 

Hareket, Mescidi Aksa'nın Filistin davasını sulandırmak ve sonunu getirmek için çevrilen dolapları boşa çıkarabilecek güçte olduğunu vurguladı. 

Açıklamada işgal rejiminin ve onun yerleşimci takımlarının planlarını uygulamak için çalışmalarını sürdüreceklerini, onların bu planlarını boşa çıkarmanın tek yolunun ise kararlılık, Kudüs ahalisinin erkekleriyle kadınlarıyla, gençleriyle yaşlılarıyla burada nöbet tutması (ribat) olduğunu dile getirdi. 

Hareket açıklamasında Kudüs halkının, Resulullah (s.a.s.)'ın kendilerinden söz ettiği muzaffer topluluk olmak için çalışma, Allah'ın hükmü gelinceye kadar burada nöbet tutma, cihadlarını ve kararlılıklarını sürdürme konusunda kendine söz verdiğini ifade etti.