İşgalci İsrail Filistinli ailelerin tutukluları ziyaretlerini iptal etti

İşgalci İsrail makamları, 6 Filistinlinin Gilboa Hapishanesinden firar etmesinin ardından cezaevlerinde yaşanan gerginlikler nedeniyle Filistinli ailelerin tutuklu yakınlarını ziyaret randevularını iptal etme kararı aldı.

İşgalci İsrail Filistinli ailelerin tutukluları ziyaretlerini iptal etti

Filistin'deki Esirler Kulübü bugün (9 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin esir ailelerine cezaevlerindeki gerginlik ve olaylar sebebiyle bu ayın sonuna kadar esirleri ziyaretleri durdurmaları yönünde tebliğde bulunduğunu duyurdu. 

Celbu' Hapishanesi'nden geçtiğimiz pazartesi günü sabaha doğru altı esirin tünel kazarak kaçması sebebiyle işgal güçleri esirlere yönelik şiddet ve baskılarını artırmıştı. Çok sayıda esirin yerini değiştirmiş ve birçoğunu da hücreye kapatmıştı. Buna karşılık işgal zindanlarındaki esirler de dün genel başkaldırı ve sivil itaatsizlik eylemi başlatmaya karar verdi. 

Zırhlarla donatılmış silahlı işgal güçleri esirlerin eylemlerini bastırmak ve onları eylemlerine son vermeye zorlamak amacıyla dün cezaevlerini basıp esirlere şiddet uyguladı. Esirler de buna tepki göstererek bazı odaları yaktı ve eşyaları dışarı attılar. Yaşanan olaylarda en az 7 odanın yakıldığı dile getirildi. 

Dün gece de Batı Şeria ve Kudüs'te, esirlerin mücadelelerine destek amacıyla muhtelif şehirlerde ve yerleşim yerlerinde gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin bu gösterilere müdahale etmesi üzerine değişik noktalarda çatışmalar meydana geldi ve Filistin Kızılayı'nın verdiği bilgilere göre olaylarda 100'den fazla Filistinli yaralandı.