Meşal: Siyonist İsrail'i asla tanımayacağız

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey yetkililerinden Halid Meşal, Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar uzanan tarihi Filistin topraklarının Filistin milletine ait olduğunu ve sahte Siyonist rejimi asla tanımayacaklarını vurguladı.

Meşal: Siyonist İsrail'i asla tanımayacağız

Halid Meşal yaptığı bir açıklamada, Hamas’ın Siyonist rejimi asla tanımayacağını ve bu hareketin liderleri ve komutanlarının şehit düşmesinin Filistin ulusunun gücünü daha da artıracağını bildirdi.

“Değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz ve İşgalci İsrail'i tanımıyoruz. Filistin milleti ulusal birliğini koruyacak ve direniş yolunu sürdürecektir” diyen Meşal şöyle devam etti: “Düşmanlarımız derslerini almadı; 100yıl öncesinden beri liderlerimizi şehit ettiler ama sonuç ne oldu? Ne zaman bir komutan şehit olsa, onun yerine başka bir komutan geldi. Bu mesele Filistin milletinin gücünü daha da artıracaktır. Kardeşimiz Heniyye’nin şehit düşmesi bizim için büyük bir kayıp, ancak düşman şehitlerin kanının özgürlük ve zafere giden yolu kısaltacağını bilmiyor. Yolumuza, politikamıza sahip çıkacağız, üzerimizde baskı yapılmanın faydası olmayacak. Tehditler bizi mağlup edemeyecek, değerlerimizden ve ideallerimizden zerre kadar geri adım atmayacağız.” 

Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar uzanan tarihi Filistin topraklarının Filistin milletine ait olduğunu vurgulayan Meşal, “Kudüs bizim kıblemiz ve hedefimizdir ve Filistin'de Siyonistlere yer yoktur. İslam ümmetinin liderlerine, İslam ümmetinin kendi büyüklüğüne dönme zamanının geldiğini söylüyoruz. Haniye, Gazze’deki Şati kampında halkının arasında yaşadı ve Filistin halkının sevinç ve üzüntüsüne ortak oldu.” ifadelerini kullandı.