Meşal: Kabha halkı ve davası için çalışan milli bir liderdi

Meşal, eski bakan Vasfi Kabha'nın işgal güçlerince gözaltına alındığını ve işgal zindanlarında esir tutulduğunu, işkence gördüğünü ve suikast girişimlerine maruz kaldığını, buna rağmen hayatının son anına kadar ilkelerine bağlı kaldığını dile getirdi.

Meşal: Kabha halkı ve davası için çalışan milli bir liderdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki lideri Halid Meşal, Cuma günü Cenin’de kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verilen eski bakan Vasfi Kabha’yı övdü.

Meşal, Cenin’deki taziye evine video konferans aracılığıyla bağlanarak yaptığı konuşmada, Kabha’nın söylemlerinde ve tavırlarında milli çıkarları gözeten bir lider olduğuna işaret etti.

Eski bakanın mücadele ettiğini ve direndiğini, Allah yolunda şehit olduğunu ifade eden Meşal, “Onu halkı ve davası için çalışan parlak bir siyasetçi olarak tanımadan önce mücahit bir direnişçi olarak tanıdık” dedi.

Kabha’nın bakanlık yaptığı dönemde, bakan olmadan önce ve sonra esirlerin davasını savunduğunu bildiren Meşal, eski bakanın işgal güçlerince gözaltına alındığını ve işgal zindanlarında esir tutulduğunu, işkence gördüğünü ve suikast girişimlerine maruz kaldığını, buna rağmen hayatının son anına kadar ilkelerine bağlı kaldığını dile getirdi.

Meşal, Kabha’nın birleştirici bir lider olduğunu ve bağlılığının öncelikle vatanına, davasına ve halkına olduğunu söyledi.

Filistinlilerin bugün hizipçiliği aşan birleştirici bir milli dile ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Meşal, Filistin davasının Arap ülkelerindeki ve İslam dünyasındaki tüm onurlu insanları kucaklamaya devam edeceğini ifade etti.

Cihat, direniş, fedakarlık ve milli birlik olmadan zafer kazanılamayacağını kaydeden Meşal, “Halkımız mutlaka zafer kazanacak” dedi.