Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'nın bölünmesine izin vermeyiz!

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist israil'in Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölmelerine Filistinlilerin hiçbir zaman izin vermeyeceklerini söyledi.

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'nın bölünmesine izin vermeyiz!

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgal çetesinin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölmelerine Filistinlilerin hiçbir zaman izin vermeyeceklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Sabri yaptığı açıklamada, siyonist çetenin, murabıtları ve bekçileri Mescid-i Aksa’dan ne kadar uzaklaştırırsa uzaklaştırsın Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme hedefine ulaşamayacağını bildirdi.

Mescid-i Aksa’nın zaman bakımından bölünmesinin, belirli saatlerde sadece siyonist Yahudilere tahsis edilmesi ve o saatlerde Müslümanların Mescid-i Aksa’da bulunmasına izin verilmemesi şeklinde olduğunu belirten İkrime Sabri, bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’nın mekan bakımından bölünmesinin de bir kısmının işgal çetesine tahsis edilmesi anlamına geldiğini kaydeden İkrime Sabri, siyonistlerin, Er-Rahme Kapısı dahil Mescid-i Aksa’nın doğu kesimi üzerinde yoğunlaştıklarına dikkat çekti.

'Kudüslülerin bilinçlerinin ve Mescid-i Aksa’yı savunmalarının işgal çetesinin planlarını bozduğunu vurgulayan Şeyh Sabri, Filistinli gençlerin işgalcilere birçok Yahudileştirme projesini iptal ettirmeyi başardıklarını' söyledi.

Siyonist çetenin Oslo Anlaşması’nı Kudüs’ü Yahudileştirmek için kullandığına işaret eden İkrime Sabri, işgalciler aracılığıyla Mescid-i Aksa’ya gelenlerin işgale meşruiyet verdiğini ve Mescid-i Aksa’da istenmediklerini belirtti.