Mardin’de 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği

Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilciliği, tarihi Kasımiye Medresesinde “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenledi.

Mardin’de 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki tarihi Kasımiye Medresesinde çocuklara yönelik “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi.

 Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe anne, baba ve kardeşleri ile katılan çocuklar, namaz kılmayı öğrenmenin heyecanını yaşadı.

Etkinlikte konuşan Kur’an Nesli Platformu Mardin Temsilcisi Mücahit Önen, “Etkinliğin amacı; 7 ile 11 yaş arasındaki çocuklara namazı öğretmektir.” dedi.

Eğitimin 15 gün sürdüğünü anlatan Önen, “Eğitim sürecinde abdest, namaz ve bazı dini terimler ve adap dersleri verildi. Programın amacı temiz, ahlaklı ve imanlı bir nesil yetiştirmektir. Hayat namazla güzeldir.” diye konuştu.

Anne-babaların sürekli çocuklarının dini eğitimlerini ötelediklerini kaydeden Önen, bunun da yanlış olduğunu ve Allah Resulünün çocuklara 7 yaşındayken namazı emretmeleri konusunda uyarılarda bulunduğunu anımsattı.

Önen, “Sağlıklı bir neslin anahtarı namazdır. Toplumun mayası olan bu çocuklar, manevi olarak ne kadar gelişirse toplum o kadar huzur ve barış içinde yaşayabilir. Bu tertemiz miniklerin namaz kılmasından daha güzel dünyada ne olabilir ki? En büyük sermayemiz çocuklarımızın namaz kılmasıdır. Çocuklarımıza namaz kılmayı nasip eden Allah'a ne kadar şükretsek azdır.” dedi.

Etkinliğin sonunda tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA