Manama Çalıştayına katılacak olan Filistinlinin ailesi ondan teberri etti

Batı Yaka'nın Cenin vilayetinin batısındaki Berkin beldesinden olan ve işgal yönetimiyle karanlık ilişkilerinden dolayı beldesinden kovulmuş durumda olan M.Arif Mesad'ın ailesi, Bahreyn çalıştayına davet edilen bu kişinin sergilediği tutuma karşı çok sert bir dille eleştiride bulundu.

Manama Çalıştayına katılacak olan Filistinlinin ailesi ondan teberri etti

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek olan ve Filistin davasını tamamen tasfiye etmeyi amaçlayan Yüzyılın Anlaşması planının ekonomik ayağını oluşturacağı bildirilen çalıştaya İsrail heyeti bünyesinde katılacağını açıklayan Muhammed Arif Mesad'ın ailesi dün gece (21 Haziran Cuma gecesi) yaptığı açıklamada, bu kişinin yaptığından uzak ve beri olduklarını açıkladı.

Batı Yaka'nın Cenin vilayetinin batısındaki Berkin beldesinden olan ve işgal yönetimiyle karanlık ilişkilerinden dolayı beldesinden kovulmuş durumda olan Mesad'ın ailesi, Bahreyn çalıştayına davet edilen bu kişinin sergilediği tutuma karşı çok sert bir dille eleştiride bulundu.

Aile, açıklamasında Mesad'ın sergilediği tutumda herhangi bir Filistinli kimliğini temsil etmediğini, kendilerinin Bahreyn çalıştayını, ona katılanları ve Filistin davasının ilkelerine dokunanları kesin olarak reddettiklerini dile getirdi.

Ailenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Biz Mesad ailesinin Filistin vatanı içinde ve dışında yaşayan kesimi olarak aşiret tavrımızla ve hukuki duruşumuzla, ulusal çizgiden, ailenin geleneklerinden, örflerinden ve ahlakından çıkması sebebiyle yirmi yıldan beri Berkin'den kaçmış olan ve Bahreyn çalıştayına çağrılan Muhammed Arif Mesad'ın tavrından kesin olarak uzağız. Bu aile mensubiyeti ve sergilediği tutumuyla onurlu bir geçmişe sahiptir. Direniş vermiş ve direnişte çok sayıda şehit vermiştir."

Filistin Enformasyon Merkezi