Malezyalı düşünür Azmi Abdulhamid: Siyonistleri durdurmak için müdahale ve baskıdan başka çare yok

Malezya MAPİM Konseyi Başkanı İslam ülkelerine, siyonist israil rejiminin Gazze’deki vahşetini durdurmak için barış gücü göndermeleri çağrısında bulundu.

Malezyalı düşünür Azmi Abdulhamid: Siyonistleri durdurmak için müdahale ve baskıdan başka çare yok

Güneydoğu Asyanın önede gelen siyasi aktivistlerinden ve Malezya İslami Örgütler Danışma Konseyi (MAPIM) Başkanı Muhammed Azmi Abdulhamid,  IQNA’ya Müslüman devletlerin aldığı önlemlerin, İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki suçlarını sona erdirmede şu ana kadar başarısız olduğunu söyledi.

Müslümanların temel sorununun, pratikte değil, sadece kelimelerle birbirleriyle birleşmeleri olduğunu belirten MAPİM Başkanı, İslam birliğinin önemine değinerek, Filistin'i ve İslam dünyasındaki mazlumları savunmak için Müslümanların Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda tek ses olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı adı altında 57 Müslüman ülke arasında işbirliği yapıldığını ancak bunun etkili olmadığını belirtti.

Dünyada 4,5 milyona yakın cami olduğunu dile getiren Azmi Abdulhamid farklılıkları kenara bırakarak harekete geçme zamanının geldiğini söyledi.

Malezya halkının ve hükümetinin Filistin’e destek konusunda kararlı tutumunun ülke halkı ve hükümetinin her zaman Filistin meselesine önem verdiğini ve İşgalci İsrail'i hiçbir zaman tanımadığını göstermiştir.

Malezya halkının hükümetin desteğiyle her zaman Filistinle dayanışma içinde ve Gazze halkına yardım gönderdiklerini ve bu destek programlarına Müslümanların yanısıra gayrimüslimlerin de katıldığını söyledi.

Ayrıca son dönemde Lübnan’da çağrı cihazlarının patlamasıyla yaşanan katliamı da şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Malezya, Endonezya, Türkiye ve Katar gibi Müslüman ülkelerin de adımlar attığını, ellerinden geleni yaptıklarını ancak bunların yeterli olmadığını dile getirdi.

Abdulhamid Müslümanların kendi barış güçlerini oluşturmaları ve bölgeye göndermeleri gerektiğini kaydetti. İşgalci İsraili durdurmak için müdahale ve baskıdan başka çare olmadığını altını çizdi.

Kaynak: iqna