Lübnan Hizbullahı'nın saldırısında bir işgalci subay öldü

Siyonist işgal ordusu bu sabah, Batı El-Celil'de bir subayın öldüğünü ve Suriye'den atılan bir roketin düşmesi sonucu işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yangın çıktığını, Güney Lübnan'dan yapılan bombardıman nedeniyle Yukarı El-Celil'in elektriğinin kesildiğini duyurdu.

Lübnan Hizbullahı'nın saldırısında bir işgalci subay öldü

Siyonistlere ait Haaretz gazetesi, ölen subayın Netanya şehrinde yaşayan ve "Alon" tugayının 9308. taburunda görev yapan biri olduğunu; Lübnan'dan gönderilen bir insansız hava aracının Batı El-Celil'in kuzeyindeki Kfar Kabarim Kibbutzu yakınlarında patlaması sonucu öldüğünü belirtti.

İşgalcilerin Kanal 12 televizyonu, Güney Lübnan'dan Yukarı El-Celil'deki El-Metalle'ye iki roket atıldığını ve bunun tüm bölgenin elektriğinin kesilmesine neden olduğunu bildirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Golan Tepeleri bölgesindeki Bölgesel Konsey'e dayandırdığı haberinde, Suriye topraklarından Golan'ın güneyindeki Ed-Dalit Kavşağı bölgesine bir roket atıldığını ve bölgede yangın çıktığını belirtti.

Hizbullah, İslami Direniş'in bugün (12 Temmuz Cuma) sabah, El-Metalle yerleşim yerindeki savaş ekiplerinin toplandığı yeni kurulan merkezdeki casusluk ekipmanlarını güdümlü füzelerle hedef aldığını ve doğrudan isabetle onları yok ettiğini açıkladı.

Bugün sabah ayrıca, İslami Direniş mücahitlerinin Hanita çevresindeki tahkimat ve siper çalışmalarını yürüten düşman askerlerini roketlerle hedef aldığını bildirdi.

Bu eylemlerin, Gazze Şeridi'ndeki cesur ve onurlu direnişi desteklemek ve sabırlı Filistin halkına destek vermek amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Lübnan Hizbullahı, dün akşam Lübnan'ın güney sınırı karşısındaki 9 işgal hedefini vurduğunu duyurmuş, işgal ordusu ise Lübnan'ın güneyindeki köyleri ve Hizbullah'ın kullandığını iddia ettiği binaları bombalamıştı.

Lübnan'daki Filistin ve Lübnan direniş grupları, özellikle Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana, Gazze Şeridi'ne destek olmak amacıyla işgalci siyonist ordusuna ve yasadışı yerleşim yerlerine yönelik günlük bombardımanlar gerçekleştiriyor, işgalci İsrail ise Lübnan ve Suriye'ye saldırılar düzenliyor.