Lübnan Hizbullah'ı, İran'dan ithal ettiği petrolün bir kısmını devlet hastanelerine hibe edecek

Lübnan Hizbullahı'nın geçen ay tankerle yola çıktığı duyurulan İran petrolünü Suriye üzerinden kara yoluyla ülkeye ulaştırıp, bir kısmının devlet hastanelerine hibe edileceği açıklandı.

Lübnan Hizbullah'ı, İran'dan ithal ettiği petrolün bir kısmını devlet hastanelerine hibe edecek

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El-Ahbar gazetesinin haberinde, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın 19 Ağustos'ta İran'dan Lübnan'a doğru yola çıktığını duyurduğu mazot yüklü geminin dün itibarıyla Suriye kara sularına girdiği ifade edildi.

Geminin Suriye'deki bir limanda yükünü boşaltacağı bilgisi verilen haberde, İran petrolünün daha sonra kara yoluyla Lübnan'a taşınacağı ve bir kısmının Hizbullah tarafından Lübnan'daki devlet hastanelerine hibe edileceği aktarıldı.

Haberde, Suriye kara sularına ulaşan birinci geminin ardından İran petrolünü taşıyan diğer iki geminin de aynı şekilde yüklerini Suriye üzerinden Lübnan'a ulaştıracağı, daha sonra 4'üncü tankerin İran'dan yola çıkabileceği kaydedildi.

Gazete ayrıca İran petrolünün, dün Beyrut'ta temaslarda bulunan ABD Kongresinden bir heyetin, "Washington, Lübnan'daki akaryakıt krizini çözmeye çalışıyor, İran'dan petrol ithal etmeye gerek yok." şeklindek i açıklamasının ardından Lübnan'a ulaşacağına dikkati çekti.