Lübnan Adalet Bakanı Necm: Yargı yolsuzlukla mücadele etmekten aciz

Lübnan Adalet Bakanı Mari Kloud Necm, ülkesindeki yargının bölünmelerden muzdarip ve 'yolsuzlukla mücadele etmekten aciz' olduğunu belirtti.

Lübnan Adalet Bakanı Necm: Yargı yolsuzlukla mücadele etmekten aciz

Necm, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Cebeli Lübnan İstinaf Mahkemesi Hakimi Gade Avn'ın "sübvansiyonlu dolar" dosyasının da aralarında bulunduğu mali davalardan muaf tutulması yönündeki karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan'da hakimler arasında bölünmeler ve eksen savaşı olduğunu söyleyen Necm, "Yargı yolsuzlukla mücadele etmekten aciz." dedi.

Yargı Teftiş Kurulu'ndan "sübvansiyonlu dolar" dosyasına el koymasını ve hakimin yanlış yapıp yapmadığına karar vermesini talep ettiğini kaydeden Necm, "İnsanlar siyasi referanslara göre yargı ayrımına şahit oluyor. Yargıdaki bu sorun, devletin ve kurumlarının başarısızlığının kanıtıdır." şeklinde konuştu.

Necm, "Lübnanlı vatandaşlar, yargının yolsuzlukla mücadeleden aciz olduğunu görüyor. Tüm olanlardan sonra, bugün bir vatandaş nasıl adaletin önüne çıkıp, kendini rahat hissedebilir; yargıya saygı duyup, güvenebilir." ifadelerini kullandı.

Lübnan Merkez Bankası, ithalatçılara temel malların ithal edilmesi için doları 3 bin 900 liradan veriyor. Bu da ülkede "sübvansiyonlu dolar" olarak biliniyor.

AA