Kuzey Kore: Rusya'yı Ukrayna savaşında koşulsuz destekliyoruz

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti, Ukrayna’da özel askerî harekât yürüten Rus hükümetine, ordusuna ve halkına tam destek ve dayanışmasını ifade ediyor" dedi.

Kuzey Kore: Rusya'yı Ukrayna savaşında koşulsuz destekliyoruz

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un katılımıyla heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Kuzey Kore lideri Kim, görüşmenin açılış konuşmasında, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Hükümeti, güçlü bir Rusya Federasyonu’nun dünyadaki stratejik istikrar ve dengenin korunmasındaki önemli misyon ve rolünü takdir ediyor ve bağımsızlık, güvenlik çıkarları ve toprak bütünlüğünü korumak amacıyla Ukrayna’da özel askerî harekât yürüten Rus hükümetine, ordusuna ve halkına tam destek ve dayanışmasını ifade ediyor" dedi.

Dünyadaki durumun hızla değiştiğine dikkat çeken Kuzey Kore lideri, bu koşullarda Rusya’yla stratejik iletişimi güçlendirme niyetinde olduklarını ve Pyongyang’ın, Moskova’nın tüm politikalarını koşulsuz olarak destekleyeceğini söyledi.

Putin de önceki nesillerin elde ettiği başarıların, günümüzde Rusya ve Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için iyi ve sağlam bir temel oluşturduğunu kaydetti.

İki liderin kısa açılış konuşmalarının ardından görüşme kapalı kapılar ardında devam etti.