Kushner, Brian Hook ile Ortadoğu turu kapsamında İsrail’de

Kushner Ortadoğu turunda İran Özel Temsilcisi Brian Hook ile birlikte Yüzyılın ihanet projesi için işgalci israil'i ziyaret ediyor.

Kushner, Brian Hook ile Ortadoğu turu kapsamında İsrail’de

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, ‘Yüzyılın Anlaşması’ adlı ihanet projesi olarak bilinen ABD'nin barış planına odaklanan Ortadoğu turu kapsamında Fas ve Ürdün’ün ardından işgalci israil’e gitti.

Kushner’ın Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor ancak ziyaret gündeminin detayları henüz açıklanmadı. Kushner’a Ortadoğu turunda, Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve İran Özel Temsilcisi Brian Hook eşlik ediyor.

ABD’nin işgalci israil-Filistin barış planının ilanı, işgalci israil’de 9 Nisan’da düzenlenen seçimler nedeniyle ertelenmişti. İşgal yönetiminin siyasi sahnesindeki son gelişmeler nedeniyle plan daha fazla gecikmeyle karşı karşıya kalabilir.

Filistin liderliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın tutumunun önyargılı olduğunu ve bariz bir şekilde işgalci israil lehine davrandığını gösterdiğini söyleyerek planı reddediyor.

Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği’nin buraya taşındığını açıklamış ayrıca Filistinlilere yönelik yüz milyonlarca dolarlık yardımı durdurduğunu belirtmişti.

Öte yandan, Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, Kushner ile yaptığı görüşme sırasında, “Başkenti Doğu Kudüs olan ve sınırları 4 Haziran 1967'ye dayanan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını garanti eden iki devletli bir çözüm temelinde kapsamlı ve kalıcı barışın sağlanması adına sarf edilen tüm çabaların artırılması gerekiyor" dedi.

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek ‘Refah için Barış’ isimli ihanet ortak ekonomik çalıştayda, ABD'nin önümüzdeki ay açıklaması beklenen ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının ekonomik yönünü ortaya koyması beklenirken, Filistinli yetkililer çalıştayı boykot ederek katılmayacaklarını açıkladı.

Ajanslar