Küresel Bir İfsat Projesi: LGBTİ Meselesi/Muhammed Hadi

Bugün, birkaç bölümden oluşacak olan lgbti konusunun birinci bölümünü yazmaya çalışacağım. Bu konunun, insan hakları söylemleriyle gündemde tutulan küresel bir proje olduğu aşikardır

Küresel Bir İfsat Projesi: LGBTİ Meselesi/Muhammed Hadi

Kısa bir aradan sonra, siz kıymetli okuyucularla tekrar birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kısa süreli aranın ardından, gönül isterdi ki hepimizi sevindirecek güzel gelişmeler üzerinde konuşalım ve yazalım. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki, iyiler en az kötüler kadar dirençli, çalışkan, idealist ve cesur olmalıdır. Rabbim iyilik adına atan her kalbe selamet; çırpınan kanatlara istikamet; düşünen akıllara isabet; direnen bileklere mukavemet ve kuvvet versin inşallah.

Bugün, birkaç bölümden oluşacak olan lgbti konusunun birinci bölümünü  yazmaya çalışacağım. Bu konunun, insan hakları söylemleriyle  gündemde tutulan küresel bir proje olduğu aşikardır. Meseleyi bir kaç yönüyle değerlendirmek gerekiyor. Aksi halde meselenin tam olarak anlaşılmaması, tehlikenin hafife alınmasına sebep olacaktır.

Lgbti kısaltmasını ifade etmek için, yeterli bir kavram olmasa da eşcinsel kavramı toplumda daha çok anlaşılan bir kavram olduğundan, yazılarımda çoğunlukla bu kavramı kullanacağım. Lgbti’nin açılımında, her bir harf ile farklı bir sapkın eğilim ifade edilmektedir. Bunu detaylandırmaya gerek duymuyorum.

Kim, ne yapmak istiyor? Bu meselenin hangi yönlerini ele almalıyız? Bu tuzağın hedefinde kimler var? Hangi araçlar kullanılıyor? Kimler, ne kadar bu projeden etkilendi? Bu meselenin haklı tarafları var mı? Son olarak, bu projeyle mücadelenin, yol ve yöntemleri nelerdir?

Kim, ne yapmak istiyor? Sokaklarda, çarşıda, reklam panolarında, kitaplarda, alış veriş kataloglarında, dünyaca ünlü markaların bayraklarında ve sponsorluğunda, telefon ve televizyonlarda, hastane, fabrika, okul, iş yerlerinde; büyüklü küçüklü, irili ufaklı neredeyse tüm sektörlerde bu işin reklamı yapılıyor. Lgbti bayrakları, kendi kurumsal bayraklarının yanına asılıyor. Böylesine büyük çaplı bir proje, eşzamanlı olarak Batı’nın genelini kapsayacak kadar kapsamlı ve güçlü bir iradeyle gerçekleşiyor. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde, bu işi yapanların, hem devlet kurumlarına, hem de bir çok işletmeye hükmedecek bir gücü elinde bulundurduğunu anlamış oluyoruz. Bunun adı sermaye mi!? Yeni dünya düzeni mi!?

Böylesi bir projenin ardındaki güçten bahsedebilmek için lgbti’nin tarihsel sürecini, zaman içerisindeki gelişmeleri ve oluşturduğu tahribat üzerinden, hedef kitle gibi detayları incelememiz gerekecek.

Eşcinsellik gibi sorunlar, tarih içerisinde her zaman olagelmiştir. Bu durum, toplumsal yada kitlesel bir hareket olmaktan ziyade, birey ve kişi bazında kalan sorunlar olarak görülmüştür. Bunların bir kısmı hormonel bozukluklara bağlı olarak gerçekleşirken, bir bölümü de psikolojik etkenlerle gelişim göstermişlerdir. Önceleri toplum içerisinde düşük seviyede olan bu sapkın yönelim, günümüzde, zararları öngörülemeyen seviyelere ulaşmış durumdadır.

2. Dünya savaşı sonrası farklı gerekçelerle lgbti aleyhinde yapılan bazı uygulamalar, bu sapkınlığın daha fazla tanınmasına  ve çoğalmasına sebep olmuştu. 1951’de eşcinselleri savunmak adına ilk dernekleşme faaliyetleri başlatıldı. Lgbti ile ilgili ilk kitlesel propaganda ise, 28 Haziran 1969’da ABD’nin New York şehrinde yer alan Stonewall adındaki bir bara, polisin yaptığı baskın ile başlar. Polisin kontrolü kaybedip aşırı güç kullanması, toplum tarafından tepkiyle karşılanırken, bu baskının bilinçli yapılan bir provokasyon olduğu yorumları da yapıldı. Bu bar, eşcinsellerin yoğunlukta gittiği ender barlardan biriydi. Genellikle bu  işletmeler, Amerikan mafyasının elinde bulunmaktaydı. Polisin yapmış olduğu baskın sonrası, farklı şehirlerde de eylem grupları oluşmaya başladı. Stonewall ayaklanmalarının ardından, eşcinsel ve diğer sapkın sınıfları destekleyen üç ayrı gazete kurulmuş oldu. 

1970’te, Stonewall olaylarının yıl dönümünü anma yürüyüşleri düzenlendi. Yıllar içinde bu yürüyüşler başka ülkelere taşındı ve Haziran ayının sonlarında, dünyanın birçok yerinde onur yürüyüşleri adı altında, bu onursuzluk yürüyüşleri yapılmaktadır. Bu faaliyetlerin ve yürüyüşlerin arkasındaki Stonewall, örgütü zamanla büyüyen küresel bir güç haline geldi.

Lgbti meselesini daha iyi anlamak içini, bu örgüt ile ilgili konuşmaya devam edeceğiz...