Hamas: İşgalciler ateşle oynuyor!

Hamas’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, Yahudi gasıpların, gece geç saatlerde Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere sürüler halinde saldırmalarının ateşle oynamak olduğunu ve Filistin’in tamamının alevlenmesine yol açacağını söyledi.

Hamas: İşgalciler ateşle oynuyor!

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde fanatik Yahudi gasıpların, taş ve biber gazlarıyla Filistinlilere saldırı gerçekleştirmesi üzerine bir açıklama yaptı. 

Hamas’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade tarafından yapılan açıklamada, 'Yahudi gasıpların, Filistinlilere saldırmalarının ateşle oynamak olduğu' belirtilerek işgal yönetimine uyarıda bulunuldu.

Hammade; işgalcilerin, patladığı zaman kendilerine zarar verecek bombaların pimleriyle oynadıklarını ifade etti.

Filistin halkını ve özellikle de Kudüslüleri Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine destek vermeye davet eden Hammade, Batı Şeria ve Kudüs’ün her kentinin ve köyünün işgal güçleriyle ve korkak Yahudi gasıplarla çatışma alanına dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

İşgal çetesinini himayesinde hareket eden yüzleri maskeli onlarca Yahudi gasıp dün gece Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde taş ve biber gazıyla Filistinlilerin evlerine ve araçlarına saldırdmıştı.

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Salim ailesinin evine saldırı girişiminde bulunduğunu, işgal polisinin de aile fertlerine biber gazı sıktığını bildirdi.

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki birçok Filistinli gibi evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan Salim ailesinin yaşlı üyesi Fatma Salim (73) de atılan gazdan etkilendi.

Salim, "Biber gazı ve taşlarla bize ve evimize saldırdılar. Biz onlara hiçbir şey yapmadığımız halde sürekli mahallemize saldırıyorlar. Siyonist çetede onlarla birlikte, onları koruyor." dedi.

Saldırgan grubun kendilerine hakaret ederek evini elinden almakla tehdit ettiklerini kaydeden Salim, "Biz tehdit altındaki ailelerden biriyiz, evimizi almak istiyorlar. Mahkemeden kağıt getirip bizi bu ay sonunda buradan çıkaracaklarmış." diye konuştu.

Yahudi yerleşimcilerin saldırısına maruz kalan Salim ailesi tüm dünyadan yardım isterken, Fatma Salim, “Evimizde yakılmaktan korkuyoruz” dedi.