Kudüs Üniversitesi Ebu Dis Tıp Fakültesi öğrencileri Mescid-i Aksa'nın avlusunda yemin etti

Tekbirler arasında.. Kudüs Üniversitesi Ebu Dis Tıp Fakültesi öğrencileri Mescid-i Aksa'nın mübarek avlusunda mezuniyet töreni düzenleyerek yemin ettiler.

Kudüs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları, Pazar günü Mescid-i Aksa'nın avlusunda beyaz önlükleri ve stetoskop cihazları ile birlikte sağ ellerini kaldırarak tıp mesleği üzerine yemini ettiler.

Sosyal medya platformları, onlarca tıp öğrencisinin Mübarek Mescid-i Aksa’nın önünde toplanması ve meslek için yemin etme videolarını yayımladı.

Mezun doktorlar,  "Yüce Allah'a yemin ederim ki, mesleğimde Allah'ın emirlerine riayet edeceğime ve insan hayatını her şart ve koşulda koruyacağıma"  diyerek yemin törenine başladılar.

Bu etkinlik, işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis kasabasındaki Kudüs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları için yıllık bir gelenek olarak düzenlenmektedir. 23 yıl önce başlayan bu yemin töreni her yıl mezunlar tarafından Mescid-i Aksa önünde tekrarlanmaktadır.

Tıp departmanı, doktorun kariyerindeki en önemli istasyonlardan biri olarak kabul edilir. Doktorlar mesleği uygulamaya başlamadan önce Allah adına yemin ederler. Bu yemin doktorlar için hastaları ve meslektaşlarıyla olan ilişkisini bağlayan bir dizi etik yükümlülük vaat eder.