Kilise'den itiraf: Cinsel istismar mağdurlarının seslerini duymadık

Bolivya'daki Roma Katolik Kilisesi temsilcileri, kilisenin cinsel istismar mağdurlarının seslerini duymadığını itiraf etti.

Kilise'den itiraf: Cinsel istismar mağdurlarının seslerini duymadık

Bolivya’daki Roma Katolik Kilisesi Piskoposları tarafından yapılan açıklamada, "Kilise olarak acı verici bir anla karşı karşıyayız. Çünkü masum kurbanların çektikleri derin acılara doğrudan veya dolaylı olarak dahil olduğumuzdan eminiz." ifadesi kullanıldı.

Kilisenin dahil olduğu çocuklara yönelik istismar skandalının ülkeyi sarstığı belirtilen açıklamada, cinsel istismar mağdurlarının çektiği acılara "sağır kalındığı" kabul edildi.

Açıklamada, "Verilen zararı telafi etmenin bir yolu olmadığını biliyoruz. Ancak kurbanların yaralarını sarmak için profesyonellerin desteğini almak ve tazminat ödemek de dahil olmak üzere, yapabileceğimiz her şeyi yapmaya kararlıyız." ifadesine yer verildi.

Sorumluların belirlenmesi için iki komisyon kurulacağı belirtilen açıklamada, soruşturmayı şeffaflaştırmak için katkı sağlanarak adalete yardımcı olunacağı ileri sürüldü.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, bu hafta başında Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a mektup göndererek Kilise'den Bolivya'daki rahiplerin cinsel istismarlarıyla ilgili tüm belgeleri yayımlamasını istemişti.

Arce, mektupta, kilise yetkililerini "cezasızlığı önlemek için beyanlardan somut eylemlere geçmeye" çağırmıştı.