İslam düşmanı Hindu yönetimin başörtüsü yasağı devam ediyor

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde İslam karşıtı Hindu yönetimin, Müslüman öğrencilere yönelik başörtüsü yasağı sürerken, Müslüman öğrenci ve aileler okul önlerinde direnişe devam ediyor.

Yasakçı, İslam düşmanı Hindu yönetimin, Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletinde Müslüman öğrencilere yönelik başörtüsü yasağı devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Karnataka eyaletindeki birçok bölgede Müslüman öğrenci ve öğretmenlere başörtülü şekilde okullara giriş izin verilmiyerek okul kapılarından geri çevriliyor.

Hindu yönetimin uyguladığı zulme karşı, Müslüman öğretmen ve öğrenciler ise başörtüsü direnişlerini devam ettirirken, bazı bölgelerde okul önlerinde toplan öğrenciler, okula girmelerine mani olan yasakçı yöneticilerle tartışıyor.

İslam düşmanı Hindu yönetemin desteklediği başörtüsü yasağı bir süredir Karnataka eyaletinde Müslümanlar ile radikal Hindu çeteler arasındaki gerilimi de tırmandırıyor.

Geçtiğimiz gün eyalette protesto gösterisi düzenleyen Müslüman kadın öğrencileri koruyan bir grup Müslüman erkek, kendilerine taş ve sopalarla saldıran radikal Hindularla çatışmıştı.

Yine sosyal medyaya yansıyan farklı görüntülerde, hindu çetelerin protesto gösterisi yapan başörtülü Müslüman kız öğrencilere saldırdığı görülmüştü.

Büyük tepki çeken görüntülerde Hindu faşist öğrenciler, yol kenarında birikmiş olan kirli suyu kaplara doldurarak yoldan geçen başörtülü Müslüman kızlara atıyor, sözlü saldırılarda bulunuyor.

Hindistan'da radikal Hindular ve çeşitli sözde kanaat önderlerinin başını çektiği İslam karşıtı söylem ve kampanyalar hindu çetelerin yaptığı zulmü körüklüyor.

İslam düşmanı faşist söylemlerin tamamı ülkedeki ırkçı Modi hükümeti tarafından da destek görüyor.