Kenyalı Hristiyan tarikat lideri Mackenzie, 191 çocuğu öldürmekle suçlandı

Kenya'da Good News International Kilisesi'nin başında bulunan Mackenzie, bir kıyamet günü tarikatını yönetmekle suçlanıyor. Bu tarikatta müdavimlerine cennete gidebilmek için kendilerini ve çocuklarını açlıktan öldürmeleri talimatını veriyor.

Kenyalı Hristiyan tarikat lideri Mackenzie, 191 çocuğu öldürmekle suçlandı

Kenyalı Hıristiyan tarikat lideri, Papaz Paul Nthenge Mackenzie ve diğer 29 şüpheli, Malindi Yüksek Mahkemesi tarafından 191 çocuğun ölümüyle ilgili olarak 'cinayetle' suçlandı.

Çocukların cesetleri geçen yıl Kenya'nın doğusundaki Shakahola Ormanı'ndan çıkarılmış, Mackenzie ve arkadaşları burada bir ölüm tarikatı yönetmekle suçlanmıştı. 

Yetkililer aylar süren arama çalışmalarının ardından geniş ormanlık alandan şu ana kadar 400'den fazla ceset çıkardı.

Mackenzie ve diğer 29 kişi, bugün çıkarıldıkları mahkemede suçlamaları kabul etmedi. 

Şüphelilerden birinin akli dengesinin mahkemeye çıkmaya uygun olmadığı tespit edildi.

Yerel medyada aktarılanlara göre Good News International Kilisesi'nin başında bulunan Mackenzie, bir kıyamet günü tarikatını yönetmekle suçlanıyor. 

Bu tarikatta müdavimlerine cennete gidebilmek için kendilerini ve çocuklarını açlıktan öldürmeleri talimatını veriyor.

Ormanda delil aramaya devam eden müfettişler, tarikat üyelerinin Paul Nthenge Mackenzie'nin talimatları doğrultusunda dünyanın sonuna hazırlandığını belirtiyor.

Mackenzie, Nisan 2023'ten bu yana gözaltında tutuluyor.

The Star gazetesinin haberine göre, Papaz Mackenzie, polise Hz. İsa'yla buluşmaya giden en az 1000 kişiyi bulacaklarını söylemişti. 

Yapılan otopsiler, bazı kurbanların açlıktan öldüğünü gösterirken aralarında çocukların da bulunduğu diğer bazılarının -boğularak ya da dövülerek öldürüldüğünü ortaya koymuştu.

Mackenzie daha önce terörizm, adam öldürme ve çocuklara zulüm gibi başka başlıklarla da suçlanmıştı.

Euronews