KDP'den PKK'yı hedef alan sert açıklama: Savaş mühendisleri… Köyleri yakıyor, insanları kaçırıyor, haraç kesiyorlar

Açıklamayla PKK'yı hedef alan KDP, örgütün siyaseten iflasta olduğunu belirtti.

KDP'den PKK'yı hedef alan sert açıklama: Savaş mühendisleri… Köyleri yakıyor, insanları kaçırıyor, haraç kesiyorlar

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) yönetimini elinde tutan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK'nın bölgedeki faaliyetlerine tepki gösteren bir açıklama yaptı.

KDP Basın ve Kültür Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Siyasi iflaslarının faturasını Kürdistan Bölgesi ve KDP'ye yüklemek istiyorlar" denildi.

PKK'nın Kürtlere yönelik gerçek niyetlerini gizlemek istediğini savunan KDP, açıklamasında şunları belirtti:

''PKK, Kürt meselesini öne çıkarmak için ele geçen her fırsata karşı hareket etti''

Bunlar bir hayal etrafında dönüyorlar. Kürtlere karşı gerçek niyetlerini gizlemek istiyorlar. Kürtlerin özgürlüğünü isteyen hareketlerin, Kürdistan'ın hiçbir parçasında haklarını elde etmelerini ve sivil faaliyetlerini sürdürmelerini istemiyorlar. Bunlar Kürtlerin bölgede elde ettiği siyasi kazanımlara karşı duyarsızdırlar. Kürt meselesini öne çıkartmak için ele geçmiş her fırsata karşı hareket etmişlerdir. Büyük bir ümitsizlik ile yersiz röportajlar vermeye başlamışlar. Tabi bu tür röportajları vermek bu takımın becerdiği şeylerdir.

Onlar Kürdistan Demokrat Partisi'nin mücadeleci ve toplumsal bir parti olarak siyasi mücadelesiyle bölgede en büyük Kürdistani geçmişe sahip parti olduğunu biliyorlar. Duran Kalkan ve yüzü kapalı ekibine diyoruz ki; KDP halk egemenliği, mücadele ve direniş şiarıyla Kürdistan için tarihi kazanımlar elde etti. Kürtlük kimliğini Ortadoğu'da oluşturup, bu kimliği korudu. Bölge ülkelerinin çıkarları için halkı öldürüp, halkın kaderinin önünde engel olmadı. Siz şimdiye kadar Kürt kültürünü istemediniz. Kürtçeyi de öğrenmediniz. Bize niçin Kürtler adına konuştuğunuzu ve niçin burada olduğunuzu söylemiyorsunuz. O sınırda kime hizmet ediyorsunuz?

KDP, PKK'nın köy ve yerleşim yerlerini yıktığını, insanları kaçırdığını, haraç kestiğini ifade ederek, örgütü "Savaş mühendisliği yapmakla" suçladı.

PKK, bir süredir KDP yönetimini hedef alan yayınlar yapıyordu.

Independent