Katliamlar üzerinden B-2 reklamı!

ABD silah şirketi hazırladığı yeni klipte B-2'lerin Libya'da, Afganistan'da, Irak'taki bombardımanlarıyla övdü. O bombardımanlarda binlerce masumu öldürmüştü...

Katliamlar üzerinden B-2 reklamı!

ABD Hava Kuvvetleri için gizli bombardıman uçakları ve gözetleme uçaklarının geliştirilmesi ile tanınan savunma devi Northrop Grumman, 2019'da 34 milyar doları aşan gelirleri ile dünyanın en büyük savunma ve havacılık şirketlerinden biridir.

Northrop Grumman, uçaklarının yeteneklerini öven yeni bir tanıtım videosu yayımladı.

Tanıtım videosunda, 'ABD savaşa girdiğinde, ilk B-2 önce savaşa gider. Irak, Afganistan, Sırbistan ve Libya'da ilk oldu.' ifadelerine yer verildi.

Şirkete göre, B-2'ler Afganistan'da 44 saatlik 2001 misyonunda Taliban'a karşı kullanıldı, Ocak 2017'de B-2'lerin Libya'da düzinelerce hedefi bombaladığı belirtildi.

Bu bombardımanların 'teröristlere karşı' yapıldığı iddia edilsede, söz konusu ülkelerde bombardıman, sivillerin hayatlarını paramparça etti.

ABD ve İngiltere öncülüğündeki koalisyon güçlerince Irak işgalinin üzerinden 17 yıl gaçse de, bölgede kaos hakim. Yüz binlerce sivilin öldüğü işgalde, 'övülen' bombardımanlar da dahil savaşın izleri sürüyor.

B-2'nin 'önde gittiği' bir diğer ülke Afganistan'da, işgalden bu yana 1 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. ABD verdiği ağır zayiatla, ölümlerden başka hiçbir şey elde edemedi.

Star