Katil İsrail polisi Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi şehit etti

Katil İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak şehit etti.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, kimliği açıklanmayan bir Filistinlinin Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesinde İşgalci İsrail güçlerince gerçek mermiyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İşgalci İsrail güçlerinin bölgeye intikal eden Filistin Kızılayı çalışanlarının yaralı Filistinliye müdahale etmesine izin vermediği ifade edildi.

Öte yandan Katil İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, bir Filistinlinin bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiası ile vurulduğu kaydedildi.

Yerel basın, bir İşgalci İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığını, vurulan Filistinlinin ise şehid olduğunu aktardı.

Olayın ardından İşgalci İsrail polisi Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattı.

İşaglci İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı girişimi" veya "araçla ezme girişimi" iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürürken, insan hakları örgütleri İşgalci İsrail'i Filistinlilere karşı yargısız infaz yapmakla suçluyor.

AA