Tahrik-i Lebbeyk Pakistan'ın kurucusu Rizvi'nin cenazesine on binlerce kişi katıldı

Pakistan'ın nükleer silahlarının Hazreti Muhammed'e hakaret edenler üzerinde kullanılması gerektiğini söyleyen Tahrik-i Lebbeyk Pakistan'ın kurucusu Rizvi'nin cenaze törenine onbinlerce kişi katıldı.

Batılı kaynaklarca Pakistan'ın 'en radikal siyasi partisi' olarak gösterilen Tahrik-i Lebbeyk Pakistan'ın (TLP) kurucu liderlerinden olan Mevlana Hadim Hüseyin Rizvi'nin cenazesine Covid-19 yasaklarına rağmen on binlerce kişi katıldı.

Perşembe günü kalp krizi nedeniyle 54 yaşında hayatını kaybeden Rizvi bir kaç gün öncesinde Fransa'da Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasına tepki göstermek için başkent İslamabad'a yapılan gösteri yürüyüşüne önderlik etmişti.

Lahor şehrinde yapılan cenazeyi organize edenler hükümetten katılımcı sayısını sınırlandırmaları yönünde bir talimat gelmediğini açıkladı.

Görgü şahitleri aşırı kalabalık nedeniyle tabutun cenaze namazının kılınacağı noktaya götürülemediğini o nedenle bir köprünün yakınına konarak namazının o noktada kılındığını bildirdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, sosyal medya hesabı üzerinde paylaştığı mesajında, "Mevlana Hadim Hüseyin Rizvi'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesine taziyelerimi iletiyorum. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" ifadelerini kullandı.

Hadim Hüseyin Rizvi

Mevlana Hadim Hüseyin Rizvi Pakistan'ın Pencap eyaleti kuzeyindeki Attock şehrinde 22 Haziran 1966'da dünyaya geldi.

Rizvi, geçtiğimiz dönemde İslam Peygamberine yönelik hakaret karikatürlerinin yayınlanması sonrasında Fransa karşıtı vaazlarından birinde Pakistan'ın atom bombalarını İslam Peygamberine hakaret edenler için kullanması gerektiğini söylemişti.

Euronews