Yemen halkı Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etti

Yemen’in başkenti Sana’da yüzbinlerin katıldığı mitingde İsveç ve Danimarka’da Kur'an-ı Kerim’in yakılması protesto edildi.

Yemen'in başkenti Sana'daki Yemen Kapısı Meydanı'nda düzenlenen protestoya katılan yüz binlerce gösterici, İslami sembollere ve kutsallara hakaret edilmesine karşı sloganlar atarak, Müslümanlara, bu tür saldırılara karşı harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Katılımcılar, her gün Allah'ın kutsal kitabına hakaret eden ve onun nüshalarını yakanlara karşı Arap ve İslam milleti ile alimlerinin daha sert mücadele etmeleri çağrısında bulundular.

Konuşmacılar İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, İsveç ile diplomatik ilişkilerini kesmelerini ve İslam'a ve Müslümanlara hakaret amaçlı bu tür eğilimleri destekleyen ülkelerin mallarını ve ürünlerini boykot etmeye devam etmeleri çağrısında bulundular.

Konuşmacılardan Fuad Naci, ‘Siyonist lobi ile perde arkasında işbirliği yaparak Kur’an’a düşmanlık yapanlara diyoruz ki, Kur'an'ı kalbimizden, evlerimizden, camilerimizden silemeyeceksiniz.’dedi.

Konuşmacılar Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan bu saygısızlıklara karşı İslam ülkelerinin acil bir zirve toplayıp, bu düşmanlığa karşı İslam dünyasının ortak kararlar alıp tepkilerini ortaya koymaları çağrısında bulundular.

Miting alanında bulunan halk, İsveç, Danimarka, Amerika ve Siyonist rejimin bayraklarını yaktılar.

Kur'an-ı Kerim’e saygısızlığı kınayan Ensarullah Hareketi, bu provokatif eylemleri “İslam ve Müslümanlara karşı düşmanlık” olarak nitelendirdi.