Kabil'de açılan Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı sona erdi

Afganistan İslam Emirliği'nin başkenti Kabil'de geçtiğimiz hafta açılan ve çok sayıda ülkenin ürünlerinin tanıtıldığı Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı, yapılan ticari anlaşmaların ardından sona erdi.

Kabil'de açılan Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı sona erdi

Yaklaşık 700 firmanın ürünlerinin sergilendiği İmam Ebu Hanife Fuarı'nda, işletme sahiplerinin 50 milyon Afgani değerinde satış gerçekleştirdiği ve 45 milyon dolarlık ticari anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Afganistan İslam Emirliği Ticaret ve Yatırım Odası (ACCI) Başkan Yardımcısı Hayreddin Mayel, "Yaklaşık 50 milyon Afgani değerinde ticaret yapıldı. Fuarda gerek Afgan gerekse yabancı iş adamları arasında 45 milyon dolar değerinde yaklaşık 500 mutabakat zaptı imzalandı." dedi.

Bir diğer ACCI Başkan Yardımcısı Muhammed Yunus Muhmand'ın ise, insanlara mümkün olan en iyi iş fırsatlarını sunabilmeleri için vergi sisteminde köklü değişiklikler yapılmasını istediklerini söyledi.

Fuara büyük önem veren Afganistan İslam Emirliği yönetimi, ulusal ve uluslararası iş adamlarını, Afganistan'da oluşturulan tesisleri kullanarak yatırım yapmaya davet ederken iş adamlarına tam destek vererek kolaylıklar sunacağını bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ise, yerli ürünleri hem yurtiçinde hem de yurtdışında canlandırmak için daha fazla ticaret fuarı düzenlemeye çalışacaklarını duyurdu.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Nureddin Azizi, yakın gelecekte benzer bir fuarın Kazakistan'da düzenleneceğini söyledi.

Azizi, "Önümüzdeki hafta Kazakistan'da düzenleyeceğimiz fuarın en az bu fuar kadar başarılı olmasını diliyoruz ve o fuarda girişimcilerimize 70 stant ücretsiz olarak tahsis edilecek." dedi.

Ulusal ve Uluslararası İmam Ebu Hanife Fuarı, başkent Kabil'de yedi gün sürdü. Yerli ürünlerin sergilendiği 120 standın kadın girişimcilere ayrıldığı fuarda, Afganistan'ın yerli ürünlerinin yanı sıra İran, Türkiye, Türkmenistan, Pakistan ve diğer ülkelerden katılan yabancı firmaların ürünleri sergilendi.