İtalyan Profesör Orsini: Batı İslam’dan nefret ediyor

İtalya’da üniversite profesörü ve uluslararası güvenlik konularında uzman Profesör Alessandro Orsini, Batı dünyasında ve İslam’a karşı nefretin yayılmasını eleştirdi.

İtalyan Profesör Orsini: Batı İslam’dan nefret ediyor

İtalyan gazetesi Alvato Cotidiano, Profesör Alessandro Orsini’nin bir makalesini yayınladı. Makalede yazar Batı’da bir kişiyi veya kuruluşu terörist olarak etiketlemeye yönelik çifte standartlara değindi.

Orsini bu yazısında şöyle diyor: ABD’deki ikiz kulelere yapılan saldırının ardından dünya liderleri terörü İslam’a bağladılar ve sosyal bilimlerin hiçbir şekilde onaylamadığı şekilde yorumladılar.

Üniversite hocası Batı’nın çifte standardına değindi ve şöyle devam etti: Ukrayna’ya yaptığı saldırı nedeniyle Rusya’yı cezalandırmak amacıyla Avrupa Birliği yaptırım uyguladı. Ancak Filistin topraklarını işgal eden İsrail’e karşı böyle bir karar almayı reddetti. Bir diğer husus da Müslümanlar, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Putin hakkında Mart 2023’te aslında kısa sürede tutuklama kararı çıkardığını biliyor ancak Netanyahu’ya karşı böyle bir işlem yapılmadı.

İtalyan yazar Müslümanların Batı’nın uluslararası hukuku sistematik olarak ihlal etmesi nedeniyle uluslararası sisteme yönelik bir tehdit olduğunun farkına vardıklarını belirtti.

Ayrıca Müslümanların Afganistan’da, Libya’da, Irak’ta gördüğümüz Batı kadar bölgeyi kimsenin istikrarsızlaştırmadığını söylediğini ifade etti.