İsrailli heyet Bahreyn ziyaretini iptal etti

İsrail heyeti, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen '2019 Uluslararası Girişimcilik Konferansı'na katılmaktan vazgeçti.

İsrailli heyet Bahreyn ziyaretini iptal etti

Israel HaYom gazetesinin haberine göre, İşgalci İsrail Ekonomi ve Endüstri Bakanı Eli Cohen, İsrailli yetkililer ile iş adamlarından oluşan 30 kişilik heyetin Manama'daki konferansa katılımını "siyasi sebepler" ile iptal ettiğini açıkladı.

Haberde İsrailli Bakan Cohen'in konuyla ilgili daha fazla ayrıntıya yer vermediği belirtildi, ancak gazete, sosyal medyadaki tepkilerin yanı sıra Bahreyn'deki protestoların İsrailli heyetin konferansa katılımının iptal edilmesine yol açtığına dikkati çekti.

Öte yandan İşgalci İsrail Ulaştırma Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Yisrael Katz ise Kanal 13 televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrailli heyetin konferansa katılmama sebebinin, "Bakan Cohen'in kendi siyasi mülahazaları olduğunu" söyledi.

Heyetin konferansa katılımının önemli olduğunu vurgulayan Katz, "Cohen'in Bahreyn'e gidip gitmemeye karar vermesi gerekiyordu, bu çok önemli bir geziydi. Ancak seçimlerde kazandıkları başarıları devam ettirmek için, heyetin bu konferansa katılımını iptal etmeye karar verdiğini düşünüyorum." dedi.

ABD merkezli "Global Girişimcilik Ağı" tarafından Manama'da 15-18 Nisan'da düzenlenen konferansa İsrail'in de davet edilmesi Bahreyn halkının yoğun tepkisine neden olmuştu.

Son dönemlerde işgalci rejim ile körfez ülkeleri arasında yakın bir diyalog süreci başlamış bulunmakta. Özelde BAE ve Umman ile ilişkileri sıklaşmış durumda. (A.A)