'İsrail'in bölge politikasını burada kopyalıyorlar'

Azad Keşmir Cumhurbaşkanı Mesud Han, Batı Şeria ve Gazze’de gördüğünüz gibi, Hindistan adeta, İsrail’in bölge politikasının kopyasını burada uyguluyor.

'İsrail'in bölge politikasını burada kopyalıyorlar'

Pakistan hükûmetinin Keşmir’de yaşanan insani krizi anlatmak için bölgeye davet ettiği Türk medya kuruluşlarının temsilcileri, Azad Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han ile bir araya gelerek şu değerlendirmelerde bulundu;

Şu anda bölgede 900 bin Hindistan askeri bulunduğunu aktaran Serdar Mesud Han, “Bu sayı dünyadaki birçok ülkenin ordusunun toplam rakamından fazla. Bu sayı, Hindistan’ın insanları nasıl terörize ettiğini göstermesi açısından önemli.” dedi.

'İsrail'in bölge politikasını burada kopyalıyorlar'

Artık işgalden değil, bir kolonyal işgalden bahsetmek gerektiğinin altını çizen Han, “Bölgeyi ikiye böldüler ve bu bölünmeyi de Keşmir halkının isteği dışında gerçekleştirdiler. Buraya Hintlileri yerleştirecekler ve demografi tamamen değişecek. Burada yasa dışı yerleşim yerleri kuracaklar. Tıpkı Batı Şeria ve Gazze’de gördüğünüz gibi. Hindistan adeta, İsrail’in bölge politikasının kopyasını burada uyguluyor. Hindistanlıların istediği ise, Keşmirlilerin kendi topraklarında yabancı konumuna düşmesi ve Keşmirlilerin göçe zorlanması.” diye konuştu.

'Büyük Hindistan'ı kurmak istiyorlar'

Hindistan’ın “Hindutwa” adını verdikleri faşist bir ideolojiyi yürüttüğünü ve bu ideolojinin temelinde “Hindistan sadece Hindulara aittir” düşüncesinin yattığını anlatan Mesud Han, şunları kaydetti:

“Bunun dışında kalan tüm mevcudiyetlere; Müslümanlara, Hristiyanlara ve diğerlerine ya “Hinduizmi kabul edin ya da bu ülkeyi terk edin” şeklinde yaklaşıyorlar. Bu ideoloji doğrultusunda en fazla hedef alınan ve saldırıya uğrayanlar ise Müslümanlar. İnek eti yedi diye Müslümanlar toplu linçlerden geçiriliyor. Öyle bir yere doğru gidiyoruz ki “Büyük Hindistan’ın” kurulmasına yönelik politikayı gerçekleştiriyor. Kısa bir süre sonra ne Pakistan kalacak ne Keşmir kalacak ne de Bangladeş kalacak. Bütün bu sorunlar çözülmeyi bekliyor. Çözüm ise Keşmir halkına, kendi geleceğini belirleme hakkının verilmesidir. BMGK’nın çıkardığı ve Keşmir halkına verilen hakkın uygulanması gerekiyor.”

Uluslararası basından son dönemde büyük bir destek gördüklerini, fakat aynı oranda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sessiz kaldığına şahit olduklarını ifade eden Mesud Han, bu durumun kendilerini büyük bir şaşkınlığa sevk ettiğini söyledi.

'Keşmir yanıyor, Güvenlik  Konseyi'nden hiçbir kıpırtı yok'

Sudan’da veya Yemen’de bir kriz çıktığında BM Genel Sekreteri’nin bütün elçileri görüşmeye davet ettiğini belirten Han, BM’ye yönelik tepkisini, “Gecenin ilerleyen saatlerine kadar bu görüşmeler devam eder ve var olan krizin çözümü için planlamalar yapılırdı. Ancak bugün baktığımızda Keşmir yanıyor, Güvenlik Konseyi’nden hiçbir kıpırtı yok. Genel Sekreter, ete süte dokunmaz açıklamalarla yetiniyor.” sözleriyle dile getirdi.

'Ekonomik çıkarları için sessiz kaldılar'

Uluslararası alanda da sadece Çin’den, Türkiye’den ve İran’dan doğrudan Keşmir sorununa ilişkin açıklamalar gördüklerini aktaran Azad Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, diğer ülkelerin “ne yazık ki” ekonomik çıkarları için bu soruna sessiz kaldığını vurguladı.

Ajanslar