İsrail zindanlarından kurtarılan esirlere Abbas Yönetimi'nden gözaltı ve işkence

Filistin Yönetimi, İsrail zindanlarından kurtarılan Muhammed Cabir, Halil Kandil ve İsa Ebu Antara'yı gözaltına alıp işkence yaptığı ve hukuka aykırı bir şekilde gözaltı sürelerinin uzatıldığı avukatları tarafından duyuruldu.

İsrail zindanlarından kurtarılan esirlere Abbas Yönetimi'nden gözaltı ve işkence

Ramallah’taki Filistin Yönetimi Mahkemesi ve yönetime bağlı istihbarat birimi, özgürleştirilmiş 3 eski esirin tutukluluk sürelerini uzattı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Filistin Yönetimi, özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Yusuf Cabir’in 15, Halil Kandil’in 7 ve İsa Ebu Antara’nın tutukluluk sürelerini 15 gün uzattı.

“Adalet Avukatları” topluluğu, iki esirin verdiği bilgilere dayanarak, soruşturma sırasında esirlerin acımasızca işkence gördüklerini nakletti.

İnsan Hakları Topluluğu, esirlerin soruşturma sırasında işkence görmesinin uluslararası hukuka ve ulusal ceza hukukuna göre suç teşkil ettiğini söyledi.

Esirlerden Halil Kandil ve Muhammed Cabir’in özgürleştirilmiş eski esirlerden olmalarının yanı sıra ikisinin de üniversitede okuyan ve Filistin davası için aktif çalışan 2 genç olması dikkat çekici.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Nablus’taki istihbarat birimi, insan hakları aktivisti İsa Ebu Antara’nın da tutukluluk süresini 15 gün uzattı.

İstihbarat birimi, aktivist Ebu Antara'yı sosyal medya sayfaları üzerinden Filistin Yönetimi’ni karalamakla suçladı.

Sadece son günlerde Filistin Yönetimi tarafından aralarında özgürleştirilmiş esir esir ve üniversite öğrencileri olmak üzere 12 Filistinli vatandaş tutuklandı.

Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi’nin raporuna göre Filistin Yönetimi sadece geçen ay 149 kez vatandaşların haklarını ihlal etti.

Palinfo