İslam ve Müslümanları Destekleme Grubu’ndan Burkina Faso’da saldırı: 300 ölü

El Kaide bağlantılı silahlı bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırıda en az 300 kişi öldü, grubun yaptığı açıklamaya göre öldürülen kişiler ordu destekli milislerden oluşuyordu.

İslam ve Müslümanları Destekleme Grubu’ndan Burkina Faso’da saldırı: 300 ölü

El Kaide’ye bağlı silahlı bir grup, Burkina Faso'nun kuzeyinde düzenlediği saldırıda yaklaşık 300 kişiyi öldürdüğünü duyurdu. Ölenlerin sivil değil ordu personeli olduğu iddia edildi. 

ABD merkezli SITE İstihbarat grubuna göre, kurbanların yakınları, ordunun emriyle "savunma siperleri" kazmaya zorlanan sivillere silahlı kişilerin ateş açması sonucu en az 400 kişinin öldüğünü söyledi. 

Barsalogho kasabası dışında gerçekleştirilen saldırı, ülkede son 10 yılda görülen en ölümcül saldırılardan biri olarak değerlendiriliyor. 

İslam ve Müslümanları Destekleme Grubu, saldırı sırasında asker ve militanların hendek kazdığını açıklayarak saldırının sorumluluğunu üstlendi ve "Saldırıda öldürülenler, iddia ettikleri gibi siviller değil, Burkinabé ordusunun milisleridir" dedi. 

Silahlı kişiler tarafından çekildiği anlaşılan görüntülerde, sivil giyimli onlarca cesedin siperlere atıldığı görülüyor. 

France Press'in haberine göre , Burkina Faso yetkilileri, ülkenin kuzeyindeki bir köyde düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında sivillerin ve ordu gönüllülerinin de bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Kaynak: Almayadeen.net