İslam Emirliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti: Türkiye'nin İslam dinine hizmet için güçlü, istikrarlı bir ülke olmasını diliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın'a seçim zaferi nediniyle tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda elde ettiigi zaferi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Afganistan İslam Emirliği, "Kardeş ve dost Türkiye milletini cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki üstün zaferinden dolayı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İslam Emirliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti: Türkiye'nin İslam dinine hizmet için güçlü, istikrarlı bir ülke olmasını diliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, dünya liderlerinden tebrik mesajlarıda gelmeye devam ediyor. 

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı El-Hac Molla Muhammed Hasan Ahund'un da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerdeki zaferi nedinyle bir tebrik mesajı yayımladı.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı tarafındandan Ahund adına payalaşılan tebrik meajında şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Erdoğan'la kardeş ve dost Türkiye milletini cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki üstün zaferinden dolayı tebrik ediyor ve Yüce Allah'tan, bölgede ve dünyada özel bir öneme sahip olan bu ülkenin İslam dinine hizmeti için güçlü, istikrarlı bir ülke olmasını diliyorum. Afganistan ve Türkiye halkı arasındaki dostluk devam etsin."