"İşgalcilerin can damarlarını kesecek olan şey boykottur"

Siyonizmi destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin konuşan Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, siyonistlerin can damarını kesecek olan şeyin boykot olduğunu söyledi.

"İşgalcilerin can damarlarını kesecek olan şey boykottur"

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik 115 gündür katliam ve soykırıma karşı Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halk tarafından siyonist işgal rejimine ait veya onları destekleyen firmalara yönelik boykot da devam ediyor.

İşgal rejimini destekleyen firmaların boykot edilmesi, boykotun yaygın ve sürekli hale getirilmesi, firmaların indirim tuzaklarına karşı uyanık olunmasıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, boykotun devlet ve hükümetler nezdinde de yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

"İslam coğrafyasından bugüne kadar israile karşı tam anlamıyla bir boykot çağrısı devletler nazarında yapılmadı"

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye saldırılarının durdurmamasının tek sebebi lojistik destek ve tam anlamıyla devletler nezdinde kapsamlı bir boykotun başlatılmamasından kaynaklı olduğunu aktaran Kır, "7 Ekim'de başlayan israil Gazze savaşında bugün israili ayakta tutan, israili Gazze'ye karşı savaşa devama sürükleyen şey, israile dışarıdan destek olmasıdır. ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve diğer batı ve emperyalist güçlerini durmadan kendilerine lojistik destek sağlamaları, silah, mühimmat temin etmeleri burada hakikaten israilin can damarlarını kesecek olan şey, israile karşı bir boykotun başlatılmasıdır. Ne yazık ki İslam coğrafyasından bugüne kadar israile karşı tam anlamıyla bir boykot çağrısı devletler nazarında yapılmadı ama halklar nazarında bu canlı diri tutulmaya çalışılıyor. israil mallarını boykot etme almama ancak burada boykotun amacına ulaşabilmesi için israil mallarının İslam ülkelerine veyahut da ülkemize sokulmaması çok önemlidir. Diğer bir taraftan israil ile olan ticari bağların tamamen koparılması çünkü buradan israile gidecek israilin ticaretini canlandıracak her şey kurşun olarak bomba olarak Gazzeli kardeşlerimizin tepesine yağmaktadır." şeklinde dikkat çekti.

"Devletlerin işgalcilere karşı boykot başlatması önemlidir"

Siyonistlere karşı kapsamlı boykotun olmaması büyük bir vebal olduğunu hatırlatan Kır, devamında şunları aktardı:

"Bu büyük bir vebali büyük bir sorumluluğu gerektirmektedir. Biz Müslümanlar olarak, daha doğrusu insan olarak Gazze'de yaşanan katliama vahşete soykırıma karşı hiç olmazsa oraya gidemezsek bile buradan hem Gazzeli kardeşlerimize maddi manevi destek sağlamak ve israil ile destek olacak her türlü ticari ilişkilerimizi de kesmek çok önemli bir insanlık vazifesi olarak ben bunu görüyorum. Boykotun daha da yaygınlaştırmak için burada sivil toplum kuruluşları ifade ettiğim gibi boykot yapmayı canlı ve diri tutmaya çalışıyorlar. Ama iletişim ağlarının tüm ülkelerin insanlarını kapsayacak derecede değildir. Burada devletlerin bu işe el atmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Ticari ilişkilerin tamamen koparılması, israil mallarını almaması ve israile mal göndermemesi çok önemlidir. Devletin hükümetin bu konuda öncülük yapması halkımızı da daha çok bilinçlendirecek ve bu düşünce en ücra köşelere kadar yaygınlaşmış olacak. Burada inanıyorum ki bunun yapılması da sivil toplum kuruluşlarına halkın daha duyarlı davranmasına, yöneticilerini etkin bir şekilde uyarmasına bağlı olduğunu da düşünüyorum."

"Halk siyonizmi destekleyen firmaların 'indirim' tuzağına karşı uyanık olmalıdır"

Son olarak Kır, "Şu anda israil mallarına karşı veyahut da onun işbirlikçilerinin mallarına karşı  başlatılan boykot onları harekete geçirdi. Malların da indirimler yaparak raflara konmaya başlandı. Burada halkımızın çok uyanık olması lazım. Her ne olursa olsun kendi milli mallarınıza, milli servetimiz ise kendi ülkemizde üretilen gerek temizlik, gerek gıda maddelerine yönelmesi gerekiyor. Çünkü bu bir tuzak onu ifade ediyorum. Neden daha önce indirimli değil de şimdi indirimli? Tehlikeyi sezgiler. Bu israil mallarına boykot onları derinden etkiliyor. Onların güçlerini zaafa uğratıyor. Bunun bilincinde oldukları için şu da var tabii ki halkımızın büyük bir kesimi ekonomik sıkıntı içerisinde bu tür indirimlere karşı zafiyeti olanlar da var. Olmaz demiyorum ama onlara da tavsiyemiz bu israil mallarını almak suretiyle o vebale girmemeleri gerektiğini ifade ediyorum. Burada her alanda sabır göstermemiz gerekiyor. Direnç göstermemiz gerekiyor. Her ne olursa olsun, israile karşı maddi manevi her yönden tepkimizi orta yere koymamız gerekir." dedi. (İLKHA)