İHO Ebrar'dan depremzedelere yardım eli

Depremin yaşandığı andan itibaren felaketin yaşandığı bölgelerde insani yardım faaliyetlerini sürdüren STK'lar, üye ve gönüllüleri ile depremin yaralarını sarmak için gayret sarf ediyor.

İHO Ebrar'dan depremzedelere yardım eli

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebebiyet veren depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde çalışma yürüten IHO Ebrar, Adıyaman'daki depremzedelere de yardım elini uzattı.

Merkezi Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO Ebrar Temsilcisi Zülkif Bildirici, Adıyaman'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bildirici, yaptığı açıklamada, "Malatya ve Adıyaman'da yıkımın etkisini gördük. Adıyaman'daki deprem, Adıyaman'da gerçekten çok büyük yıkımlara sebebiyet verdi. İHO Ebrar olarak gelen yardımları organizeli bir şekilde dağıtmak için kayıt altına alıyoruz. Buradaki koordinasyon merkezinden, Adıyaman il merkezi ilçe ve köylere düzenli bir şekilde gönderiliyor. Sıcak yemek, sürekli olarak pişen çorbamız, çayımız her zaman halkımız için ikrm ediliyor." dedi.

Avrupa'daki hayırseverlere çağrıda bulunan Bildirici, "Burada çalışan kurumların sizlere ihtiyacı var. Sadece bugün değil üç ay boyunca bu çadır burada kalacak. Genelde ikinci el elbise göndermek istiyorlar o tür şeyler göndermeyin burada onlara ihtiyaç yok. Avrupa'daki hayırseverlerimiz nakdi gönderirseler burada günlük lazım olan ihtiyaç doğrultusunda kullanılır. İlk günden beri yüzlerce gönüllü arkadaşımız seferber olmuş. Depremden etkilen diğer illeri de gezeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)