İşgalci rejim 18 bin konutluk yasa dışı yerleşim planını onayladı

Siyonist işgalci rejimin sözde hükümeti, 2023'ün başından bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs'te 18 bin 223 konutluk yasa dışı Yahudi yerleşim birimi planını onayladığı belirtildi. Bu rakamlar, 2023 yılında yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

İşgalci rejim 18 bin konutluk yasa dışı yerleşim planını onayladı

Siyonist işgal medyasında yer alan haberlere göre, işgal rejimi sözde hükümetinin, 2023'ün Ocak-Eylül ayları arasında Doğu Kudüs'te inşasını onayladığı konut sayısına ilişkin bilgi verildi.

Onaylanan yasa dışı işgal konutlarının sayısının 18 bin 223 olduğu kaydedildi.

Bu rakamlar, 2021'den bu yana Doğu Kudüs ve çevresinde yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşaatlarındaki ciddi artışı gözler önüne seriyor.

Siyonist terör rejimi, 26 Şubat 2023'te Ürdün'ün Akabe kentinde, 19 Mart 2023'te de Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde Filistin, Ürdün, ABD ve Mısır'ın da katılımıyla düzenlenen toplantılarda yasa dışı yerleşim faaliyetlerini bir süreliğine durdurmayı kabul etmişti.

İşgalci rejimin verdiği bu sözlere rağmen, 2023 yılında yerleşim faaliyetleri son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşması, siyonist işgalcilerin verdiği sözlerin oyalamadn ibaret olduğunu ortaya koydu.

İşgalcilerin, Filistin halkının topraklarını gasp ederek inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor.