İşgalci İsrail'in suikast fiyaskosu

İşgalci İsrail, Suriye-Lübnan sınırında ismi gizli tutulan Hizbullah Harekatı liderlerinden birinin aracına İHA ile suikast girişimi fiyaskoyla sonuçlandı.

İşgalci İsrail'in suikast fiyaskosu

İşgalci İsrail, Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında Hizbullah liderlerinden birine ait aracı, insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi.

Hizbullah’a yakın bir kaynak, Siyonistlere ait bir İHA’nın, Hizbullah üyelerini taşıyan aracın yakınlarındaki bir noktayı hedef aldığını, araçta bulunanlar indikten hemen sonra da aracı vurduğunu söyledi. Kaynak, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

SOHR, İşgalci İsrail’in İHA ile Lübnan'ın doğusunda bulunan Bekaa Vadisi'ndeki el-Masna Sınır Kapısı yakınlarında bir aracı hedef aldığını aktardı. Suriye resmi haber ajansı SANA ise aracın kime ait olduğunu belirtmeden ‘sivil’ bir aracın hedef alındığını bildirdi.

Sınır kapısı, askeri personel ve resmi makamlar tarafından özel görevler verilen siviller dışında, dün itibariyle 2 Mayıs'a kadar uzatılan koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önleme tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışlara kapalı.

Lübnan’da Ulusal Medya Ajansı (NNA), İşgalci İsrail’e ait bir İHA’nın bir cipi hedef aldığını ve maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

aawast