Milli Tevhid Cemaati ve Millet-i İbrahim Cemaati yasaklandı

Sri Lanka, saldırıların sorumlusu olabilecek grupları yasakladı. Şüphelenilen Grup liderinin ailesi ev baskınında yaralandı.

Milli Tevhid Cemaati ve Millet-i İbrahim Cemaati yasaklandı

Sri Lanka başbakanı cumartesi günü alınan kararla kiliseye ve otele yapılan eylemleri gerçekleştirdiği şüphelenilen iki İslami grubu kanun dışı ilan etti

Yapılan askeri baskın sonucunda şüpheli grup liderinin eşi ve çocuğu yaralandı.

Milli Tevhid Cemaati (MTC) ve Millet-i İbrahim Cemaati (MİC) alınan bir  kararla  yasaklı gruplar listesine alındı. Başbakan Maithripala Sirisena 250'den fazla insanın öldüğü saldırıdan yaklaşık bir hafta sonra  açıklamada bu küçük grupları daha önceden belirlediklerini fakat kanun gereği kesin bir delil olmadığı için yasaklamadıklarını belirtti.

Polis intihar saldırısının Muhammed Haşim Muhammed Zahran tarafından planlandığına inanıyor. Zahranın Milli Tevhid Cemaatinin ve ya bu cemaatten ayrılan başka bir grubun lideri olduğu düşünülüyor. Millet-i İbrahim  Cemaatinin üyelerinin de intihar saldırısının gerçekleşmesinde rol aldıklarına inanılıyor.

İŞİD yapılan saldırıyı üstlendiğine dair bir açıklamada bulundu.

Bir çoğu başkent Colomboda bulunan 3 kilise ve 4 otele yapılan intihar saldırılarının ardından, araştırmaların tamamlanması  ve güvenliğin arttırılması amacıyla yaklaşık 10 bin asker adanın karşı tarafına gönderildi.