İşgalci İsrail'i protesto eden ABD askeri Washington Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

ABD Hava Kuvvetleri üniforması giyen bir adam, bugün Washington DC'deki İşgalci İsrail’in büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi.

İşgalci İsrail'i protesto eden ABD askeri Washington Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

Columbia Bölgesi İtfaiye ve Acil Sağlık Hizmetleri Departmanı, Task & Purpose'a, Doğu Saatiyle 13:00'ten hemen önce büyükelçiliğin dışında yanan bir adam hakkında bir rapor aldıklarını ve acil servis gönderdiklerini doğruladı. Yangın, Gizli Servis'in üniformalı üyeleri tarafından söndürüldü. 

Olayın İşgalci İsrail'in Gazze'deki savaşını protesto etmek amacıyla gerçekleştirildiği açıklandı. Bağımsız gazeteci Talia Jane, internette yayınlanmamış olmasına rağmen kendini yakma eyleminin videosunu ele geçirdi. Eskiden Twitter olarak bilinen X'te Jane, Hava Kuvvetleri üniforması giyen adamın "ABD Hava Kuvvetlerinin aktif görevli bir üyesi olduğunu ve artık soykırıma suç ortağı olmayacağımı" söylediğini açıkladı. Daha sonra kendini ateşe verdi ve "Filistin'i özgürleştirin" diye bağırdı.

Polis ekipleri yangına üç yangın söndürücüyle müdahale ederek söndürdü. Olay sırasında kolluk kuvvetleri yanan adama da silah çekti. Acil servislerin adamı hastaneye nakletmesinin ardından yetkililer elçilik çevresinde arama yaptı.

Task & Purpose, olayla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi ile temasa geçti ancak haberin yayınlandığı saat itibarıyla herhangi bir geri dönüş olmadı.

Adamın aslında Hava Kuvvetleri'nde olup olmadığı ve eğer öyleyse aktif görevde olup olmadığı belli değil. ABD Hava Kuvvetleri'nden bir sözcü, kişinin adı bulunmadığı için servisin üniformalı adamın durumunu doğrulayamadığını söyledi. Savunma Bakanlığı'ndan bir basın yetkilisi olaydan haberdar olduğunu ancak kişi hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını açıkladı.