İşgalci İsrail güçleri 15 Filistinliyi gözaltına aldı

Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 15 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgalci İsrail güçleri 15 Filistinliyi gözaltına aldı

İşgal güçleri bu sabah (3 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 15 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınanların tamamının işgal güçlerince aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

İşgal güçleri Ziya Ebu Aker isimli genci Beytlahim’in kuzeyinde kurulu Ayide Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

El-Halil’in güneyindeki Yatta kentinde de işgal güçlerinin evlere baskın düzenleyerek arama yaptığı, dükkanlardaki güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğu ve civardaki Er-Rayhiyye köyüne baskın düzenlediği ifade edildi.

İşgal ordusu piyadelerinin bu sabah El-Halil’in birçok mahallesinde ve özellikle El-Havuz bölgesi ile Iysa Mahallesi’nde dolaştığı belirtildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde ayrıca Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye beldesinde bir genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin beldedeki Es-Sehal Apartmanı’na baskın düzenlediğini, Ahmed İştiye Zekarine isimli genci gözaltına aldığını ve ailesine ait dairede arama yaptığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi