İşgalci İsrail, Filistinli engellinin evini bir kez daha yıktı

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Filistinli engelli Hatim Hüseyin Halil'e ait evin üst katını "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle bir kez daha yıktı.

İşgalci İsrail, Filistinli engellinin evini bir kez daha yıktı

Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'ndeki evin 2'nci katı İşgalci İsrail polisi eşliğinde bölgeye gelen belediye ekiplerince iş makineleriyle yıkıldı.

İşgalci İsrail polisi yıkım sırasında bölgeyi kordon altına alırken, tekerlekli sandalyeye mahkum Halil, yıkımı çaresiz gözlerle izledi.

Yıkımın ardından geriye kalan molozlar nedeniyle evin birinci katına giriş de zorlaştı. İsrail güçlerine tepki gösteren bir kişiyse evin 2'nci katına Filistin bayrağı dikti.

Ev sahibi Halil, yaptığı açıklamada, yıkılan katın inşaatının yeni bittiğini ve taşınmadan İşgalci İsrail güçlerince yerle bir edildiğini söyledi.

10 yıl önceki yıkımda binadan düşerek tekerlekli sandalyeye mahkum oldu

Evinin 2'nci katının İşgalci İsrail güçlerince "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle 10 yıl önce de yıkıldığını belirten Halil, yıkım sırasında yaşadığı şok yüzünden 2'nci kattan düşerek felç geçirdiğini anlattı.

O günden bu yana tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını dile getiren Halil, "Evimin 2'nci katını yeniden inşa etmek için imar iznine başvurdum ancak İşgalci İsrailliler ruhsat vermedi. Bunun üzerine mecburen bir kez daha imar izni olmadan inşa ettim ve yine yıktılar." ifadelerini kullandı.

AA