İşgalci çetelerin saldırılarına karşılık direniş eylemleri de devam ediyor

İşgalci terör rejiminin himayesindeki Yahudi çeteler Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürürken Filistinli gençlerin ve direnişçilerin işgale karşı direnişleri devam ediyor Batı Şeria’da dün 24 saat içerisinde 16 direniş eylemi gerçekleştirildi.

İşgalci çetelerin saldırılarına karşılık direniş eylemleri de devam ediyor

İşgal rejimi himayesinde hareket eden Yahudi çeteler Nablus’un güneyindeki Asire El-Kıbliyye köyüne baskın düzenledi.

Asire El-Kıbliyye Köy Meclisi Başkanı Hafız Salih, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasadışı Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden onlarca yerleşimci işgalcinin, terör rejiminin askerleri himayesinde köyün güney kesimindeki evlere saldırdığını ve camlarını kırdığını söyledi.

Salih, Yahudi çetelerin yol kenarında duran otomobili de kundakladıklarını ve yanan otomobilden yükselen alevlerin elektrik ve telefon tellerine kadar ulaşarak elektrik ve telefon şebekelerine zarar verdiğini bildirdi.

Yahudi çetelerin Asira El-Kıbliyye köyüne düzenlediği baskına köy sakinlerinin karşı koyduğu ve yaşanan çatışmalarda yaralananlar olduğu, ilk yardım ekiplerinin işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen 15 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduğu ve eli kırılan bir gencin de Huvara beldesindeki İbni Sina Sağlık Merkezi’ne nakledildiği ifade edildi.

Yahudi çetelerin ayrıca Nablus’un güneyindeki Karyut ve Telfit köyleri arasındaki bir araziye çadır kurdukları öğrenildi.

Yahudi çeteler ayrıca El-Halil’e bağlı Yatta kentinin doğusundaki Fatih Sadra bölgesinde mesken olarak kullanılan ve küçükbaş hayvanlar için kurulan çadırları söktü.

Öte yandan, Yahudi çetelerin önceki gece 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan Hayfa kentindeki Deir Mar İlyas Kilisesi’ne yeniden saldırdıkları da belirtildi.

İŞGALE KARŞI DİRENİŞ EYLEMLERİDE DEVAM EDİYOR

Filistinli gençlerin ve direnişçilerin işgale karşı direnişleri devam ederken Batı Şeria’da dün 24 saat içerisinde 16 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Bilgi Merkezi dün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde füze atma, ateş açma ve molotof kokteyli atma, işgal çetesine ait bir noktayı yakma ve Yahudi işgalcilere karşı koyma eylemlerinin gerçekleştirildiğini, 10 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

El-Ayyaş Tugayı, beşinci kez Cenin’den yasadışı Yahudi yerleşkelerine doğru füze atarken, Ya’bed beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistinli direnişçiler El-Halil’de Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı ve El-Arrub Kampı’nda işgal ordusuna ait bir noktayı yaktı.

El-Arrub Kampı’nda yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin işgal güçlerine molotof kokteyli ve taş attığı, Beyt Ummer beldesinde de çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistinli direnişçiler Nablus’taki Aynu Beyti’l-Ma Kampı’nda da işgal güçlerine ateş açtı.

Dün ayrıca Asira El-Kıbliyye beldesinde, Ramallah’ta ve Kalkiliya’da çatışmaların yaşandığı, çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin işgal güçlerini taşladıkları kaydedildi