İşgalci çete bir haftada 15 Filistinliyi şehid etti

İşgal edilmiş Filistin topraklarında işgalci siyonistler tarafından yapılan saldırılar sonucu 15 kişi şehit olurken Filistinliler tarafından yapılan eylemlerde 4 işgalci siyonist öldürüldü

İşgalci çete bir haftada 15 Filistinliyi şehid etti

İşgalci siyonistler geçen hafta içinde işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 15 kişiyi şehit etti.

Filistinli direnişçiler tarafından ise işgalci siyonistlere ve işgalci yerleşimcilere yönelik 296 eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde 4 kişi öldürüldü.

Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre geçen bir haftalık süreçte Filistin'in muhtelif şehirlerinde direnişçiler tarafından 38 silahlı, 3 molotof kokteyli gerçekleştirildi.

Bir helikopter, 25 askeri araç tahrip edildi

Raporda yer alan verilere göre direnişçiler; 14 el yapımı patlayıcı atma 75 yerde taşlama eylemi gerçekleştirdi, işgalci siyonistlerin Cenin'e düzenledikleri saldırı esnasında bir helikopterlerini vururken 25 askeri araçlarını da tahrip ettiler. 

Filistinli gençler 46 yerde işgalci yerleşimci gasıpların saldırılarını engellemeyi başarırken 91 noktada da düzenlenen eylemlerde işgalci siyonistlerle karşı karşıya gelindi. 

Öte yandan son dönemde işgalci siyonistlerin saldırılarının artmasına paralel bir şekilde direniş eylemlerinde de belirgin bir artış olduğu belirtildi.